• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2020

22:39

BOLEST NE BIRA! KORONAVIRUS KOSI SVETSKE LIDERE! Visoki političari na meti opakog virusa!

Vesti

BOLEST NE BIRA! KORONAVIRUS KOSI SVETSKE LIDERE! Visoki političari na meti opakog virusa!

Podeli vest

Širom planete brojni šefovi država, ministri, predsednici političkih partija i drugi visoki funkcioneri u karantinu su zbog opake bolesti. Među njima su kanadski i španski premijeri Džastin Trudo i Pedro Sančez

Koronavirus kosi lidere širom planete! Brojni visoki funkcioneri, među kojima šefovi država, ministri, predsednici političkih partija, gradonačelnici i savetnici, našli su se na udaru smrtonosnog virusa. Tako su ljudi, koji bi trebalo aktivno da učestvuju u rešavaju svetske krize izazvane koronavirusom, završili u karantinu.
Žene donele virus

Priznali

Da su pozitivni na koronavirus priznali su i ministar unutrašnjih poslova Australije Piter Daton, kao i gradonačelnik Majamija Fransis Suarez

Kanadski premijer Džastin Trudo 14 dana će svoju zemlju voditi iz kućnog karantina, u koji je bio prinuđen da se zatvori jer mu je supruga Sofi Gregori pozitivna na koronavirus. Trudo zasad ne pokazuje simptome bolesti, pa, prema savetima lekara, još nije ni testiran na koronu.

On je, međutim, momentalno stavljen u karantin kako ne bi eventualno ugrozio osobe u okruženju.
- Moja supruga je zaražena koronavirusom, ali se trenutno oseća dobro i osim temperature i blažih respiratornih problema, nema drugih simptoma. Nalazi se u samoizolaciji, baš kao i ja - poručio je kanadski premijer.

PA OVO JE NEVEROVATNO! ČAK 500 MILIONA KINEZA PREGLEDALO VIDEO PREDSEDNIKA VUČIĆA SA PORUKOM UPUĆENOM SI ĐINPINGU! Pogledajte ove ČUDESNE BROJKE! (VIDEO)

Foto: Reuters

Pedro Sančez

U istoj situaciji od prošle subote nalazi se i španski premijer Pedro Sančez, čija je žena Begona Gomez bila pozitivna na testu na koronavirus. Kod još dvoje ministara u Sančezovom kabinetu detektovan je ovaj opasan virus - kod ministarke za jednakost i ministra regionalnih poslova, dok su ostali članovi španske vlade u ovom trenutku zdravi.

Brazilski mediji preneli su u petak da je predsednik te zemlje Žair Bolsonaro zaražen koronavirusom, ali je on to odmah demantovao. Javnost mu, međutim, ne veruje mnogo na reč jer je na početku epidemije zauzeo stav da je "koronavirus bezazlena bolest", a od toga ne odstupa ni danas. Zbog toga mediji smatraju da nikad ne bi priznao da je zaražen. Najmanje dvoje ljudi iz bliskog okruženja predsednika Bolsonara, njegova sekretarica i direktor za komunikacije Fabio Vajngarten, sa kojima je nedavno boravio u poseti SAD, pozitivni su na koronavirus. Zbog toga se tokom vikenda testirao i sam predsednik Amerike Donald Tramp, ali je iz Bele kuće saopšteno da ni on nije zaražen.

Ministarka ugrozila Džonsona

Još jedan u nizu svetskih lidera koji u svom neposrednom okruženju ima saradnike obolele od korone jeste premijer Velike Britanije Boris Džonson. Britanska ministarka za mentalno zdravlje Nadin Doris potvrdila je prošlog četvrtka da je zaražena, a poslednji put se sa Džonsonom videla na prijemu u Dauning stritu nedelju dana ranije. Ministarka je u samoizolaciji, dok britanski poslanici trenutno raspravljaju treba li zatvoriti parlament dok traje epidemija.

Da su pozitivni na koronavirus do sada su priznali i ministar unutrašnjih poslova Australije Piter Daton, lider italijanske Demokratske partije Nikola Cingareti, kao i gradonačelnik Majamija Fransis Suarez.

Iranski političari najugroženiji

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamnej zasad se ne nalazi na spisku zaraženih funkcionera, ali se zna da bar 12 odsto iranskog parlamenta boluje od koronavirusa, te da epidemija nije zaobišla ni visoke zvaničnike, poput potpredsednika zemlje Ešak Džahangiri, ministre i članove Revolucionarne garde. Nekoliko bliskih savetnika ajatolaha Alija Hamneja preminulo je od virusa.

SVE O KORONAVIRUSU ČITAJTE OVDE
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija