• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2020

14:06

NEMAČKI POLITIČARI POKAZALI SOLIDARNOST! Odrekli se povišice zbog pandemije!

Vesti

NEMAČKI POLITIČARI POKAZALI SOLIDARNOST! Odrekli se povišice zbog pandemije!

Podeli vest

Poslanici u nemačkom parlamentu odreći će se ove godine redovnog povećanja plata zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, javljaju danas nemački mediji u poneđeljak.

Njihova plata trenutno iznosi 10.080 evra, a u junu je trebalo da bude povećana na 10.345 eura.

Poslanici uz to dobijaju 4400 evra za ostale troškove.

- Smatramo da bi povećanje plate poslanicima tokom najveće krize koja je Nemačku pogodila poslednjih nekoliko godina bilo problematično - rekao je jedan od lidera demokršćanskog poslaničkog kluba Mihael Grose-Bremer.

Ostale parlamentarne stranke takođe su izrazile spremnost da se odreknu povišice, prenosi Hina.

Tako je predsednik zastupničkog kluba Socijaldemokratske stranke Rolf Micenih rekao da su socijaldemokrate spremne da se odreknu povećanja plate, a on veruje da će se s predstavnicima ostalih parlamentarnih stranaka uskoro postići dogovor po tom pitanju.

Predstavnik Liberalno-demokratske stranke Marko Bušman kazao je da bi bilo logično da se poslanici odreknu povećanja u trenutku kad preduzeća u celoj zemlji beleže ogroman pad prometa i kada se uvode mere kao što je skraćeno radno vreme.

Poslanik Alternative za Nemačku Stefan Brandner se zalaže i za ukidanje pravila po kojem se poslaničke plate automatski prilagođavaju platama saveznih sudija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Freiheit ist nicht befrei

pre 4 godine

Kad će naši političari ovako nešto da urade?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija