• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily mail

30.04.2020

22:27

DRAMATIČNO UPOZORENJE ČELNIKA SZO! Dr Kluge otkrio koliko talasa korone nas čeka! (VIDEO)

Vesti

DRAMATIČNO UPOZORENJE ČELNIKA SZO! Dr Kluge otkrio koliko talasa korone nas čeka! (VIDEO)

Podeli vest

Evropski direktor SZO upozorio je da se zemlje moraju pripremiti za "drugi ili treći talas" koronavirusa dok se ne razvije vakcina.

Dr Hans Kluge rekao je da je Evropa i dalje "u velikoj meri" pandemije uprkos "usporavanju ili smanjenju novih slučajeva" nakon što je većina zemalja proglasila karantin.

Kluge je upozorio da „Covid-19 uskoro neće nestati“ i rekao je da će javno zdravstvo „morati imati istaknutije mesto u društvu“ čak i kada se pandemija završi.

Naučnici širom sveta bore se da razviju vakcinu, ali će to ipak potrajati.

Govoreći na brifingu za SZO za Evropu, dr Kluge je rekao da je od vitalnog značaja da se države pripreme za buduće epidemije nakon što je vrh trenutne pandemije bude dostignut.

"Kada se završi prvi talas, ključno je pitanje da smo kupili vreme da se pripremimo za drugi ili treći talas, posebno ako nema vakcine", kaže on

Delovi Evrope počinju da se vraćaju normalnom životu.

U Britaniji, farmaceutski gigant AstraZeneca planira sa Univerzitetom Okford da distribuira vakcinu ako se ispitivanja pokažu uspešnim.

Desetine vakcina su trenutno u razvoju, ali SZO upozorava da će verovatno trebati 12 do 18 meseci da bi se pronašla prava.

Ekonomija eurozone trpi najgori pad, jer se smanjila za 3,8% u prvom kvartalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pusite ga

pre 3 godine

Te talase cekajte u zatvoru jer ste pocisceni!! Pozdrav Putin&Tramp

Boban

pre 3 godine

Jasno se vidi da bi i malo dete shvatilo da je virus napravljen i da se planira totalna kontrola svetske populacije, naravno tu su ukljucene vakcine i 5G mreza...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija