• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2020

09:45

"5G CURENJE" IMA STRAVIČNE POSLEDICE! Naučnici dokazali da se igramo sa prirodom, opasno zračenje iz predajnika!

Vesti

"5G CURENJE" IMA STRAVIČNE POSLEDICE! Naučnici dokazali da se igramo sa prirodom, opasno zračenje iz predajnika!

Podeli vest

"Curenje 5G" mreže može dovesti do pogrešnih vremenskih prognoza što bi moglo dovesti do katastrofalnih posledica u budućnosti, pokazala je nova studija naučnika Rutgers univerziteta

Istraživanje, koje je ovog meseca recenzirano i dostavljeno Svetskom forumu IEEE 5G 2020, trebalo je da prouči uticaj "curenja 5G" – pojave kada se zračenje iz predajnika slučajno emituje u susedne frekvencijske kanale ili opsege.

Pošto 5G frekvencije potencijalno mogu "procuriti" u opsege vremenskih senzora na posmatračkim satelitima, koji mere količinu vodene pare u atmosferi, to bi moglo ometati tačnost podataka koje meteorolozi prikupljaju za predviđanje, sugeriše studija.

Istraživački tim koristio je model širenja prvog reda kako bi izmerio kako to utiče na tačnost vremenskih predviđanja u odnosu na čuveno "Izbijanje tornada u super utorak 2008" koje je odnelo život više od 50 ljudi na jugu SAD-a.

Foto: Pixabay

Istraživanje je zaključilo da je "curenje 5G" uticalo na preciznost predviđanja padavina tokom tornada do 0,9 milimetara i na tačnost predviđanja temperature u blizini nivoa tla do 1,3 stepena Celzijusovih.

Prema glavnom autoru studije profesoru Narajanu Mandajamu, važnost ovog otkrića "zavisi od vašeg mišljenja o 5G tehnologijama".

- Može se tvrditi da je veličina greške pronađena u našoj studiji beznačajna ili značajna, u zavisnosti od toga da li predstavljate 5G ili meteorološku zajednicu - rekao je naučnik.

Dodao je da je jedna od stvari koju je tim otkrio bila ta da "ako želimo da curenje bude na nivoima koje preferira 5G zajednica, moramo raditi na detaljnijim modelima, antenskoj tehnologiji i poboljšanim algoritmima za prognozu vremena, koji moraju uzeti u obzir curenje 5G".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 3 godine

Secam se identicnih prica i izmisljotina za 4g mrezu dakle ove price o 5g su izmisljotina kao u slucaju svega novog uvek postoi globalna organizacija koja se protivi a napr nedavno u nemackoj su bile velike ddmonstracije protiv nosenja maski??

Žigolo

pre 3 godine

"- Može se tvrditi da je veličina greške pronađena u našoj studiji beznačajna ili značajna, u zavisnosti od toga da li predstavljate 5G ili meteorološku zajednicu" Opet objavljujete gluposti o 5G i samo dolivate ulje na vatru, dajući protivnicima te tehnologije materijal za nove teorije zavere. Svako ko iole ima znanja o radio talasima, radio emisiji i frekvencijama na kojima se tu emituje, zna da su ovo naobičnije budalaštine koje nemaju veze sa pameću i naukom što uostalom i ti isti autori potvrđuju citiranim "zaključkom. Na žalost ogroman je broj budala koje će se uhvatiti samo dela ovakve priče, koja ide njima na vodenicu i dići halabuku.

Marcco

pre 3 godine

Ovoliko gluposti na istoj gomili, nisam odavno pročitao... interesanto je da su Amerikanci imali 5G još 2008. godine i to neki fluidni koji curi...

Dragan024

pre 3 godine

Stvar je u tome sto...da su ameri ili Majkrosoft izmislili i plasirali 5g mrezu ona bi ona bila bogom dana pa cak i lekovita a posto je u pitanju Huawei koji je zavrnuo ja*a amerima, odma krece poremecena propaganda i lupetanje gluposti ali...to vam je ta "bogom dana" i "prepametna,istinoljubiva,postena demokratija u" famoznoj" zemlji Americi koji posustaju na svim poljima u svetu jer ih svi citaju kao bukvar. Ostali su samo oni placeni da ih hvale, guraju i podrzavaju i to je to. Ameri su pukli...pre 50 godina kobajagi isli na mesec a sad ne mogu da polete ni do stratosfere. USA is fejk upamtite to!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija