• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

18.10.2020

14:38

RAZBITI RUSKU EKONOMIJU! Amerika ima taktiku kako da pobedi u trci u naoružanju

Vesti

RAZBITI RUSKU EKONOMIJU! Amerika ima taktiku kako da pobedi u trci u naoružanju

Podeli vest

SAD su uverene u sposobnost Vašingtona da „razbije rusku ekonomiju“ i pobedi u trci u naoružanju, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Antonov je rekao da Moskva pokušava da ubedi američke političare da je odsustvo dijaloga o sprečavanju trke u naoružanju opasno, ali da za sada nije postigla rezultate. Prema njegovim rečima, sada su Sjedinjene Američke Države i Rusija sve bliže trci u naoružanju.

Kako je rekao, Amerikanci smatraju da će uspeti da „sprovedu staru politiku razbijanja ruske ekonomije na komade“ i da pobede u trci u naoružanju.

- I uprkos mojim stalnim ubeđivanjima u opasnost takvog puta, u potrebu za dijalogom, za sada nije bilo moguće ubediti aktuelne američke političare, makar ključne, koji su odgovorni za kontrolu naoružanja - rekao je on.

Ranije je Antonov izjavio da će Moskva adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu.

Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje - rekao je Antonov Prvom kanalu.

Prehodno je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija