• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2020

18:45

TURSKA UPOZORAVA BAJDENOVU ADMINISTRACIJU: Američke sankcije zbog S-400 bi bile kontraproduktivne!

Vesti

TURSKA UPOZORAVA BAJDENOVU ADMINISTRACIJU: Američke sankcije zbog S-400 bi bile kontraproduktivne!

Podeli vest

Sankcije koje bi SAD mogle da uvedu Turskoj zbog kupovine ruskog sistema protivraketne odbrane S-400 bile bi kontrapoduktivne i na štetu odnosa između Ankare i Vašingtona, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin

Kalin je na video koferenciji za novinare rekao da Turska veruje da može da ima dobru i pozitivnu agendu sa administracijom novoizabranog američkog predsednika Džozefa Bajdena, prenosi Rojters.

Bilateralni odnosi između Turske i Ankare pogoršali su se zbog kupovine ruskog sistema protivraketne odbrane S-400 od strane Turske, razlika u pogledu politike prema Siriji i pritvaranju zaposlenih u američkom konzulatu i građana Turske.

Rojters je ranije preneo da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pred put u Azerbejdžan izjavio da saopštenja aktuelne administracije Donalda Trampa i akcije koje preduzima u vezi sa nabavkama oružja od strane Ankare nisu u redu, a pogotovo njena politika prema Siriji.

Foto: Reuters

Erdogan je rekao da je još rano da se komentariše nova administracija Džozefa Bajdena i da će o zategnutim odnosima između SAD i Turske razgovarati sa Bajendom pošto stupi na funkciju predsednika, čime je umanjio šanse za uvođenje sankcija Ankari od strane Vašingtona.

Ankara je prošle godine kupila ruski sistem protivraketne odbrane S-400, a zbog ovog poteza SAD bi Turskoj mogle da uvedu sankcije početkom sledeće godine ukoliko Kongres odobri zakon o odbrani koji predviđa uvođenje sankcija Turskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija