• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sedam.rs

10.12.2020

15:24

SRPKINJA HA FORBSOVOJ LISTI NAJMOĆNIJIH ŽENA SVETA! OTAC FIBI NOVAKOVIĆ JE SA 50 DOLARA STIGAO U AMERIKU, a ona je od službenice CIA dospela na čelo moćne američke korporacije!

Vesti

SRPKINJA HA FORBSOVOJ LISTI NAJMOĆNIJIH ŽENA SVETA! OTAC FIBI NOVAKOVIĆ JE SA 50 DOLARA STIGAO U AMERIKU, a ona je od službenice CIA dospela na čelo moćne američke korporacije!

Podeli vest

Pričala je da su je roditelji vaspitavali da bude skromna i da je najvažnije biti dobra osoba

Na mestu broj 27, 100 najmoćnijih žena na svetu, prestižne Forbsove liste, nalazi se Fibi Novaković (62).

Amerikanka srpskog porekla, “teška” prema podacima od prošle godine 176 miliona dolara, jedna je od retkih žena na mestu izvršnog direktora u oblasti vojne industrije.

Njen otac, srpski imigrant, u SAD je došao sa samo 50 dolara u džepu. Imao je 17 godina. On je kasnije postao vojni pilot, a glavni je “krivac” što se ona zaposlila u vladi i u odbrambenoj tehnologiji.

U retkim intervjuima koje je davala, jer nije želela da se eksponira, pričala je da su je roditelji vaspitavali da bude skromna i da je najvažnije biti dobra osoba. Udata je, ima troje dece, i ističe da joj je muž veliki oslonac u životu. Kaže da bez njegove podrške mnoge stvari ne bi mogla da uradi.

Za nju je ključ uspešnog života – neumoljiva odlučnost. Ne dozvoliti sebi da vas obeshrabre usputni porazi. Strani mediji je ocenjuju kao izuzetno snažnu osobu. Dospela je na pozicije na koje žene retko dolaze.

Naporno je radila kako bi postigla svoje ciljeve, a uradila je stvari o kojima većina može samo da sanja. Uspeh pripisuje činjenici da je imala viziju da svoje snove pretvori u stvarnost, spremnosti da se potrudi i učini ono što je neophodno za uspeh.

Foto: Reuters

Fibi Novaković

Pre nego što je preuzela poziciju izvršnog direktora “Dženeral dajnemiksa” (General Dynamics) radila je za Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA).

Ovo nije prvi put da se našla na prestižnoj Forbsovoj listi najmoćnijih žena sveta, ali kaže da joj ova vrsta rangiranja ne znači mnogo i da je više zainteresovana za to da stvara rezultat.

Školovala se na više fakulteta, sve dok nije dobila potrebno znanje. Radila je u CIA i u Ministarstvu odbrane od 1997. do 2001. godine, i dok bi za većinu to bilo ostvarenje sna i vrhunac karijere, za nju je bio samo početak.

Zatim prelazi u “Dženeral dajnemiks”, 2001. godine, i nije joj dugo trebalo da zauzme lidersku poziciju. Od 2013. godine je njegov izvršni direktor. I, naravno, njeno liderstvo se ogleda i u zaradi. Samo prošle godine uvećala je kapital kompanije za 20 milijardi dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

a za vreme bombardovanja Srbije je radila kao savetnica u ministarstvu odbrane amerike , a radila je kao agent CIA , znaci da je radila protiv Srbije zajedno sa americko-vatikanskim hrvatskim nacistima i islamskim teroristima.

dragan

pre 3 godine

Srpkinja a ime joj FIBI ????? Nisam znao da tako nesto postoji kod nas

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17