• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2021

13:42

NOVI NAPAD U NIGERIJI! Naoružana grupa upala u internat, oteto više od 300 učenica! /VIDEO/

Vesti

NOVI NAPAD U NIGERIJI! Naoružana grupa upala u internat, oteto više od 300 učenica! /VIDEO/

Podeli vest

Naoružani napadači oteli su 317 učenica u gradu Džangebe na severozapadu Nigerije, saopštila je policija.

Portparol nigerijske savezne države Zamfara rekao je prethocno da su na severozapadu Nigerije oteti učenici nakon što su naoružani razbojnici upali tokom noći u školski internat, što je druga takva otmica za nešto više od nedelju dana, prenosi Rojters.

Agencija navodi da portparol guvernera te države nije mogao da saopšti podatke koliko je dece nestalo i druge detalje, već je samo nakon provere s policijskim zvaničnicima potvrdio izveštaje o napadu koji su objavljeni ranije na društvenim mrežama.



BBC je preneo da se strahuje da su stotine učenika kidnapovani u napadu na internat u Zamfari, nakon što im je jedan od učitelja rekao da je najmanje 300 učenika nestalo nakon upada naoružanih ljudi u petak ujutro.

https://www.youtube.com/watch?v=fC_uWcWGEyg&feature=emb_title


Nigerija se bori sa islamističkim pobunjenicima grupe Boko Haram koji terorišu oblasti na severoistoku zemlje, kao i sa nasiljem drugih naoružanih grupa u lokalnim zajednicama koje vrše pljačke i otmice, a predsednik Muhamadu Buhari smenio je vojni vrh u januaru zbog pogoršanja bezbednosne situacije u zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija