• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.03.2021

18:56

BRITANSKI GENERAL PRIZNAO: Zaostajemo za Rusijom i Kinom u borbi za SAJBER PROSTOR!

Vesti

BRITANSKI GENERAL PRIZNAO: Zaostajemo za Rusijom i Kinom u borbi za SAJBER PROSTOR!

Podeli vest

Šef strateške komande oružanih snaga Velike Britanije Patrik Sanders izjavio je da Rusija i Kina imaju prednost kada je reč o vojnim tehnologijama i borbi za sajber prostor

- Zaostajemo za strateškom inicijativom naših konkurenata. Dok mi trošimo našu snagu na intervencije kao što je to bio slučaj sa Irakom, drugi su koristili vreme i prostor kako bi napredovali sa strateške tačke gledišta - rekao je on.

Sanders je istakao da je Kina na taj način "ostvarila pobedu bez pobede", budući da je uspela da veoma tiho utiče na promenu svetskog poretka.

Sa druge strane, naglasio je, Rusija je kombinovala vojna i civilna sredstva kako bi izmenila mapu sveta i balans snaga, ali i da razbije jedinstveno javno mnjenje putem dezinformacija.

- Obe strane su dobile presudnu prednost u vojnim tehnologijama - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija