• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2021

16:37

BRITANCI ĆE UČESTVOVATI U EKSTREMNOM EKSPERIMENTU! Plaćaju 5.000 funti mladim ljudima koji su preležali koronu da ih PONOVO ZARAZE VIRUSOM!

Vesti

BRITANCI ĆE UČESTVOVATI U EKSTREMNOM EKSPERIMENTU! Plaćaju 5.000 funti mladim ljudima koji su preležali koronu da ih PONOVO ZARAZE VIRUSOM!

Podeli vest

Zdravi mladi Britanci koji su ranije imali koronu mogli bi da zarade 5000 funti ako učestvuju u eksperimentu u kojem će ih opet zaraziti virusom

Eksperiment bi trebalo da počne kasnije ovog meseca nakon što se dobije etičko odobrenje.

Učesnici će po drugi put biti namerno izloženi virusu kako bi videli kako imuni sistem reaguje u onome što se naziva "studija izazova".

Istraživači sa Univerziteta u Oksfordu imaju za cilj da utvrde koja doza virusa je potrebna za ponovnu infekciju nakon prirodne infekcije, kako imuni sistem reaguje i šta to može značiti za razvijanje zaštitnog imuniteta protiv bolesti. Na primer, pomoći će u istraživanju vakcina.

Ispitivanje koju finansira "Wellcome Trust" regrutovaće ljude od 18 do 30 godina koji su prethodno bili prirodno zaraženi koronom. Možda su imali samo blagu bolest ili uopšte nisu imali simptome i potpuno su se oporavili. U prvoj fazi studije, koja uključuje 64 zdrava dobrovoljca, istraživači žele da uspostave najnižu dozu virusa koja može da se uhvati i počne da se replicira. Tada će se ova doza koristiti za zarazu učesnika u drugoj fazi studije, koja bi trebalo da počne na leto.

Hrabri dobrovoljci biće ponovo izloženi virusu u sigurnom i kontrolisanom okruženju dok tim istraživača nadgleda njihovo zdravlje. U bolnici će morati da budu u karantinu 17 dana dok ne prestanu da budu opasnost da zaraze druge.

 

 

Oni koji razviju simptome dobiće dozu super antitela kako bi bili sigurni da će se oporaviti.

Regeneron je razvio tretman koji sadrži laboratorijski izrađena antitela koja su pokazala da smanjuju rizik od progresije bolesti u kliničkim ispitivanjima. Puna dužina studije biće 12 meseci, što će obuhvatiti osam naknadnih pregleda nakon otpusta.

Helen Mekšejn, profesorka vakcinologije na odseku za pedijatriju Univerziteta u Oksfordu i glavna istraživačica studije je rekla: Izazovne studije nam govore stvari koje druge studije ne mogu jer su, za razliku od prirodne infekcije, strogo kontrolisane.

Studije izazova imaju problem sa etičkim odobrenjem jer pacijenti rizikuju da se ozbiljno razbole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

... и Менгеле би им позавидео...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17