• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

18.05.2021

07:14

PUTIN I MERKELOVA POTOPILI AMERE U BALTIKU! Nemačka odobrila nastavak gradnje "Severnog toka 2" u svojim vodama, treba postaviti još samo preostala 2 km cevovoda...

Vesti

PUTIN I MERKELOVA POTOPILI AMERE U BALTIKU! Nemačka odobrila nastavak gradnje "Severnog toka 2" u svojim vodama, treba postaviti još samo preostala 2 km cevovoda...

Podeli vest

Federalna služba za plovidbu i hidrografiju odobrila je nastavak izgradnje gasovoda "Severni tok 2" u nemačkim vodama, navodi se u saopštenju resora

Kako se navodi, u pitanju su preostala dva kilometra u nemačkim vodama. Ministar energetike Aleksandar Novak je u intervjuu "Moskovskom komsomoljcu" saopštio da je "Severni tok 2" komercijalni projekat koji se realizuje zajedno sa evropskim partnerima.

"Projekat realizuje, ne samo ruska strana, već konzorcijum najvećih evropskih kompanija koje su zainteresovane da se završi "Severni tok 2". To je klasični komercijalni projekat. Zato smatram da će projekat biti realizovan", rekao je on.

Novak je dodao da je protekla hladna zima pokazala da je Evropi potreban ruski gas. Mogućnost, da u svakom trenutku može povećati obime isporuka gasa u Evropu.

Ranije je organizacija „Nabu“ podnela tužbu protiv dozvole nemačkih vlasti za izgradnju cevovoda „Severni tok 2“. Ona se tiče nedovršenog dela gasovoda u isključivoj ekonomskoj zoni Nemačke. Prema navodima ekologa, cevovod „uništava stanište na morskom dnu na području većem od 16 fudbalskih terena – ukupna površina uticaja je preko deset puta veća“. Prema mišljenju specijalista organizacije, takvo mešanje u ekosistem „pre svega treba nadoknaditi kompenzacionim merama“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija