• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.05.2021

11:04

MISTERIJA SMRTI MILIJARDERA PEDOFILA! Šta su radila dvojica čuvara koja su bila u smeni kada se ubio?! Sada su sklopili nagodbu sa tužiocem!

Vesti

MISTERIJA SMRTI MILIJARDERA PEDOFILA! Šta su radila dvojica čuvara koja su bila u smeni kada se ubio?! Sada su sklopili nagodbu sa tužiocem!

Podeli vest

Dva zatvorska službenika, čiji je zadatak bio da čuvaju Džefrija Epstajna tokom noći kada se ubio u njujorškom zatvoru, priznali su da su falsifikovali evidencije o svom radu, ali su sklopili nagodbu sa saveznim tužiocima

Džefri Epstajn, milioner i finansijer, osuđen je bio za trgovinu belim robljem i seksualno iskorišćavanje maloletnica. Uhapšen je 6. jula.2019, a na sudu se nije izjasnio da nije kriv za optužbe.

Zatvorski radnici Tova Noel i Majkl Tomas, optuženi su da su spavali i pretraživali internet, umesto da nadgledaju Epstajna one noći kada je sebi oduzeo život u avgustu 2019. godine.

Oni su optuženi za laganje u zatvorskim evidencijama kako bi izgledalo kao da su izvršili potrebne provere zatvorenika Epstajna pre nego što je on pronađen mrtav ćeliji, a medicinski istražitelji utvrdili su je da je u pitanju samoubistvo.

Kao deo dogovora sa tužiocima, oni će sklopiti sporazum o odloženom krivičnom gonjenju sa Ministarstvom pravde i neće služiti zatvorsku kaznu , navodi se u dopisu saveznih tužilaca koje je sudskim spisima priloženo u petak, prenosi AP.

Tužioci su optužili Noela i Tomasa da su sedeli za svojim stolovima na samo 15 metara od Epstajnove ćelije, kupovali na internetu nameštaj i motore i šetali zajedničkim prostorom jedinice umesto da svakih 30 minuta obavljaju obilazak zatvorenika, a tokom jednog dvočasovnog perioda, činilo se i da su obojica spavali.

Epstajnova smrt i otkriće da je uspeo da se ubije dok je bio iza rešetaka u jednom od najsigurnijih američkih zatvora predstavljali su veliku sramotu za američki Biro za zatvore i usmerili pažnju javnosti na tu agenciju, koja se suočava i sa optužbama za ozbiljno kršenje zakona tokom poslednjih godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija