• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs /Tanjug

28.05.2021

16:23

ISPLIVAO JOŠ JEDAN DOKAZ - KADA JE PRIZEMLJEN AVION?! Avio - kompanija: Letelica je  nezakonito preusmeren pod lažnim izgovorom!

Vesti

ISPLIVAO JOŠ JEDAN DOKAZ - KADA JE PRIZEMLJEN AVION?! Avio - kompanija: Letelica je nezakonito preusmeren pod lažnim izgovorom!

Podeli vest

Beloruska kontrola letenja je odbila zahtev Rajanerovog pilota da kontaktira avio-kompaniju nakon što mu je rečeno za navodnu pretnju bombom, navodi se u pismu irskog niskotarifnog avio-prevoznika

U pismu upućenom beloruskom ministarstvu saobraćaja 26. maja izvršni direktor Rajanera opisao je prethodne izjave beloruskih zvaničnika kao "lažne i netačne", navodeći da je avion "nezakonito preusmeren pod lažnim izgovorom", prenosi agencija Rojters koja je imala uvid u to pismo.

- Pilot nije imao drugu mogućnost osim da preusmeri avion u Minsk, kada mu je Kontrola leta u Minsku (ATC) saopštila da postoji realna pretnja bombom. ATC je odbila da kontaktira Rajaner, iznoseći lažnu tvrdnju da se Rajanerovi operateri ne javljaju na telefon - navodi se u pismu.

Prema transkriptu razgovora koji su beloruske vlasti objavile u utorak pilot je više puta tražio informacije o navodnoj pretnji bombom pre nego što je konačno pristao da sleti u Minsk.

Beloruske vlasti prizemljile su u nedelju avion Rajanera zbog navodne pretnje bombom, a među putnicima je bio i Roman Protaševič, suosnivač Telegramovog kanala Neksta, koji je u Belorusiji zabranjen kao ekstremistički.

Zbog ovog poteza beloruskih vlasti, EU je najavila sankcije Minsku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija