• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2021

14:13

DA JE ODBIO DA SE POVUČE, PUCAO BIH! Amerikanci provocirali, pa PODVILI REP kada su ih kineski piloti ZASKOČILI MANEVRIMA I UHVATILI NA NIŠAN!

Vesti

DA JE ODBIO DA SE POVUČE, PUCAO BIH! Amerikanci provocirali, pa PODVILI REP kada su ih kineski piloti ZASKOČILI MANEVRIMA I UHVATILI NA NIŠAN!

Podeli vest

Državni kineski mediji "Global Times" objavili su priču kineskog pilota borbenog aviona koji je bio uključen u izveštaj kineskog vazduhoplovstva o incidentu koji se dogodio 2020. godine

Prema izveštaju, kineska eskadrila Su-30 presretla je i proterala "strane" avione iz Južnokineskog mora. U izveštaju se ne pominje čiji su "strani" avioni, ali analitičari ističu da se radi o Amerikancima.

Pilot Lu Gen, vođa borbene vazduhoplovne grupe, rekao je da su on i njegove kolege, nakon što su dobili obaveštenje da se "strane" letelice pribliđavaju, poleteli kako bi ih presreli.

U izveštaju se pominje da su se strani avioni približili kineskom vazdušnom prostoru i nisu menjali kurs nakon poslatog upozorenja od strane vazduhoplovne eskadrile.

- Ovo je vazduhoplovstvo PLA. Uskoro ćete ući u kineski vazdušni prostor. Odmah promenite kurs - bile su reči na kineskom i engleskom jeziku koje je Lu Gen više puta poslao avionima koji su se približavali.

Prema Lu Genu, strani avioni nisu ozbiljno shvatili upozorenje o narušavanju kineskog vazdušnog prostora i počeli su da menjuju formaciju u vazduhu. To je primoralo kineskog pilota i njegove kolege da izvedu niz manevara, pri čemu je Lu rekao da je "zaključao" metu i povukao ofanzivan potez.

Upravo su te akcije, prema izveštaju, bile razlog zašto su "strani“ avioni promenili kurs i odustali od namere da nastave sa izviđačkim akcijama unutar kineskog vazdušnog prostora, navodi se u izveštaju.

Prisećajući se incidenta, Lu je rekao "da su odbili da se povuku, ja bih se borio. Piloti su bili spremni sve vreme i nije bilo ničega zbog čega bi oklevali.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan2019

pre 2 godine

Nema potrebe za senzacionalizmom, sve su to sasvim uobičajene provokacije na granicama. Niko tu nije ni "pobedio", ni "izgubio", na ložite čitaoce.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija