• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2021

07:59

STROGO POVERLJIVO - HOĆE LI PUTIN REAGOVATI!? Turska razvija super brzu raketu "Lešinar" koja ima samo jedan cilj - UNIŠTAVANJE RUSKOG SISTEMA S-400!

Vesti

STROGO POVERLJIVO - HOĆE LI PUTIN REAGOVATI!? Turska razvija super brzu raketu "Lešinar" koja ima samo jedan cilj - UNIŠTAVANJE RUSKOG SISTEMA S-400!

Podeli vest

Nehotično ili namerno, tokom turske unutrašnje vojne vežbe "Anatolijski orao", visoki zvaničnik vazduhoplovnih snaga je "pomenuo" da Turska radi na raketi koja bi mogla da pogodi radar ruskog sistema PVO S-400 i neutrališe njegovu upotrebu

Veteran turskog vazduhoplovstva potvrdio je da "Roketsan" radi na projektu, a projektil bi trebalo da postane deo naoružanja turskog lovca pete generacije TF-X.

Raketa se naziva "Lešinar“ (na turskom "Akbaba") i vrsta je protivradijacijske rakete.

Ovom raketom turska vojska će zameniti američke rakete "AGM-88 HARM" koje već koriste i koja spada u grupu "brzih raketa" koje se koriste za uništavanje neprijateljskih radarskih stanica.

Prema nepotvrđenim informacijama, raketa će imati prepoznatljiv dizajn, radar AESA i pasivnu RF glavu.

Turske vlasti su stavile projekat pod "strogo poverljivo", pa je nemoguće doći do drugih informacija o ovoj raketi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ognjen

pre 2 godine

glupi rusi, posle obaranja aviona i ubistva ambasadora dali neprijatelju svoje najmocnije oruzje

Papundek

pre 2 godine

E moj Putine, Erdogan te nasankao i to po treci put! Dozovi se pameti dok nije prekasno.

Aca rus

pre 2 godine

Slusaj te s 400 sto turska dobila je trojanski konj znaju odavno rusi da turci i nato bijo plan da nabave s 400 da tako vezbaju napad kako da ga unistu ali s 400 vidi sve i skida sve. Drugo rusi prodali sa chip koj salje sve informaciju rusiju kad god rusi upale na s 400 radar i rusi u moskvi vidu na radar u rusiju u uzivo koliko aviona lete u tursku gde leto jer s 400 prati na teretoriju turske sve avione a s 400 turska verzija je lazna samo sto izgleda kao s 400 pa nisu rusi glupi znaju da turska je u nato i je iza sad najaca vojska nato pre britanije i francuske turske je bila na strani sad i ratovala se u koreu i to 1955 godine

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17