• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.07.2021

08:29

UPOZORENJE MILIJARDERA ZALEDILO SVET! Dolazi nešto što još nismo videli i biće gore od korone!

Vesti

UPOZORENJE MILIJARDERA ZALEDILO SVET! Dolazi nešto što još nismo videli i biće gore od korone!

Podeli vest

Voren Bafet, američki milijarder i investicioni guru, objavio je u nedavnom intervjuu za CNBC da dolazi još jedna pandemija, koja bi mogla biti gora od pandemije covida-19

Uveren je da uprkos tome što je pandemija savladana, svet nije spreman da se nosi sa vanrednim stanjem. Još ga više brinu ekonomske posledice kovid-19, koja je najviše pogodila male privrednike, piše Seebiz.eu.

- Milioni malih privrednika su užasno pogođeni - rekao je on.

Sa druge strane, velike kompanije posluju prilično dobro, što znači da je ekonomski uticaj vrlo neujednačen, dodaje Bafet.

U martu prošle godine pandemija je zavroila mnoga vrata u ekonomiji. Hiljade malih preduzeća prisiljeno je zatvoreno. U međuvremenu su trgovci i velike internet prodavnice preuzele kupce. Prošla godina je donela najveći pad američkog BDP-a od 1946. godine.

- Još nije gotovo - rekao je Bafet.

Uglavnom ga brine nepredvidivost, ali iako je situacija, posebno na početku pandemije, bila vrlo neizvesna, za većinu ljudi i kompanija je ispalo bolje nego što se očekivalo.

Dobar primer je automobilska industrija koja ima rekordne profite. Čarli Manger, potpredsednik Berkšajr Hetaveja, i dugogodišnji Bafetov partner, rekao je da je automobilski sektor stvorio uspeh koji ne bi imao bez pandemije. Zbog zatvaranja fabrika i posledičnog globalnog nedostatka poluprovodnika, proizvođači automobila i trgovci su ostvarili rekordne profite prilikom ponovnog otvaranja, jer su prodavali automobile i pre nego što su stigli do trgovina.

Slavni milijarder priznao je u intervjuu da je i sam proživljavao trenutke finansijske neizvesnosti jer nije znao što će se dogoditi s avio kompanijama u vlasništvu BNSF Rejlveja i NetDžeta.

- Svi znamo da postoji nuklearna, hemijska, biološka i sajber pretnja i da društvo još nije spremno da se nosi s njom. Sledi pandemija kakvu još nismo videli - zaključuje Bafet.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SrBa

pre 2 godine

Samo kada si nam ti pretekao, u cvetu mladosti.

Milutin

pre 2 godine

Ovi milirarderi su dobro upućeni pa se nameće zaključak da su finansirali i finansiraju sadašnje i buduće epidemije

Petar

pre 2 godine

Definitivno korisna perspektiva i filozofski i sociološki i psihološki. Na kapitalizam se medju obrazovanim zapadnjacima ne gleda kao na konačni vidi društvenog uredjenja već post-feudalni koncept, koji je u pogodnom trenutku za neke bio koristan i rezultovao sticanjem akumulacijom kapitala. Rezultat toga su današnje korporacije, koje žele da po svaku cenu preuzmu i otkupe sve svetske resurse i kasnije ih kao neprikosnoveni vlasnici iznajmljuju siromašnijima. Hteli ne hteli moramo da se prisetimo svih nerazumljivih teorija dvoijce nemačkih (jevrejskih) filozofa, koji su opisali sve ovo što se dogadja u svom manifestu. Ali, da ne ispadne da sam ja jedan od onih što su pukli i prestari žale za komunizmom, nisam...čak naprotiv. Jedna centralizovana država nije ništa drugo nego korporacija u kojoj caruje jednakost i koju zbog jednakosti spaljuju na lomači. Možda zbog tog proživljenog iskustva Srbima neće biti toliko teško koliko onima koji su verovali o svoja blagostanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija