• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2021

14:53

NEMAČKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Hakuju i pripremaju prostor, neke zemlje će pokušati da UTIČU NA IZBORE u septembru!

Vesti

NEMAČKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Hakuju i pripremaju prostor, neke zemlje će pokušati da UTIČU NA IZBORE u septembru!

Podeli vest

Nemačke vlasti uočavaju zainteresovanost nekih zemalja da utiču na nemačke izbore u septembru, ali su do sada takve aktivnosti bile na "niskom nivou", izjavio je danas šef nemačke obavestajne službe

Nemačka će 26. septembra izabrati novi parlament koji će odrediti ko će naslediti kancelarku Angelu Merkel, koja je odlučila da, nakon 16 godina vlasti, ne zatraži novi mandat.

Šef nemačke obaveštajne agencije BfV Tomas Haldenvang je rekao da su postojali različiti napori drugih država da izvrše uticaj na prethodne nemačke izbore i da je "definitivno uočen interes nekih država da vrše uticaj na ovogodišnje parlamentarne izbore".

- Postoje naznake toga - izjavio je Haldenvang, ali nije naveo koje su to zemlje, prenosi agencija AP.

U obraćanju novinarima u Berlinu, on je rekao da je "intenzitet ovih mera trenutno još uvek na niskom nivou'''', ali da su vlasti primetile pokušaje hakovanja koji bi, kako kaže, mogli biti priprema za lansiranje stvarnog ili lažnog materijala u kasnijem periodu.

Haldenvang je napomenuo da je od februara njegova agencija registrovala "intenzivne napadačke aktivnosti jednog sajber aktera u Nemačkoj" koje verovatno imaju obaveštajnu pozadinu, i u okviru kojih se nastojalo pristupiti elektronskoj pošti saveznih i državnih poslanika i članova njihovog osoblja.

Dodaje, međutim, da je vrlo mali broj tih pokušaja bio uspešan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija