• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.07.2021

11:21

SEVAJU VARNICE! Britanija poslala razarače i nosače aviona u Južno kinesko more, Kina izdala brutalno upozorenje: NE PROVOCIRAJTE, UZVRATIĆEMO!

Vesti

SEVAJU VARNICE! Britanija poslala razarače i nosače aviona u Južno kinesko more, Kina izdala brutalno upozorenje: NE PROVOCIRAJTE, UZVRATIĆEMO!

Podeli vest

Kineski vojni i državni zvaničnici upozorili su danas Veliku Britaniju da ne provocira nakon što je poslala u Južno kinesko more grupu nosača aviona, predvođenu nosačem aviona Kraljevske mornarice.

Portparol kineskog ministarstva nacionalne odbrane Vu Ćan je izjavio da poštuje slobodu plovidbe, ali da se odlučno protivi bilo kakvim pomorskim aktivnostima koje imaju za cilj da izazovu kontroverze, prenosi britanski list "Gardijan".

"Kineska mornarica će preduzeti sve potrebne radnje kako bi se suprotstavilo takvom ponašanju", dodao je on.

Ovo je prvi put da je britanska grupa nosača aviona, predvođena nosačem "HMS Kvin Elizabet", uključujući dva razarača i dve fregate, raspoređena u azijsko-pacifički region.

Foto: Reuters

 



Planirano je da otplovi u Japan - navodno sa zaustavljanjima u Indiji, Singapuru i Južnoj Koreji - kako bi se zajedno sa saveznicima održale vežbe, navodi list.

Očekivalo se da će putovanje izazvati značajno interesovanje u Pekingu, koji je u teritorijalnim sporovima sa nekoliko zemalja oko voda i ostrva u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Ebo vas Toni Bler, on mislio zlo Srbima a vi i sami sebi. Kinezi su razumni a kad pređete granicu, e tek ste tada nae..li. Opametite se već jednom i živite od svog rada a ne od kolonija i pljačkanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija