• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.08.2021

10:33

Ministar odbrane Ben Volas: Britanija se NEĆE VRAĆATI U BORBU protiv TALIBANA!

AP/Tanjug

Vesti

Ministar odbrane Ben Volas: Britanija se NEĆE VRAĆATI U BORBU protiv TALIBANA!

Podeli vest

Talibani kontrolišu Avganistan, a britanske snage, kao i NATO-a se neće vraćati u borbu protiv pobunjenika, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas

- Potvrđujem da talibani kontrolišu Avganistan. Mislim da ne morate biti politikolog da biste uočili na čemu smo - rekao je Volas za Skaj njuz, prenosi Rojters.

On je takođe potvrdio da je aerodrom u Kabulu vojno osiguran i da Britanija čini sve što može da evakuiše sve svoje državljane i Avganistance koji su povezani sa Britanijom.

- Naš cilj je od 1.200 do 1.500 odlazaka dnevno, toliki je kapacitet naših aviona i mi ćemo održati tu dinamiku - izjavio je on.

 

Foto: AP/Tanjug



Britanija je svoju ambasadu preselila iz diplomatske četvrti u glavnom gradu na aerodrom u Kabulu.

Na pitanje kako bi se osećao da vidi zastavu talibana kako se vijori iznad zgrade bivše britanske ambasade u Kabulu, Volas je rekao - Simbolično, to nije ono što je bilo ko od nas želeo - zaključio je.

 

Foto: AP/Tanjug


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA

pre 2 godine

naravno da neće, žute engleske podguzne vaške!!!

Jastreb

pre 2 godine

Ukakila se bagra isto kao ona fašistička, prpa bato kad treba biti srca junačkoga. Oni su obični drvoserci i njihov kraj je sve izvesniji kao "Velike sile" Adio majmuni.

Rade

pre 2 godine

Nećete se vraćati, jer nemate muda, ološi belosvetski. Crkli da Bog da ! ! ! ! !

zora

pre 2 godine

A sta se uradili za 20 godina provedenih u toj zemlji? Nista. Dokazali ste da kad se udje u arapski svet nezna se kako se izlazi, DUGO, niko vas nije zvao tamo. Usli ste kao osvajaci a izasli kao gubitnici. Jadan onaj narod sto ostaje tamo. Vi zatvarate oci u ime KRALJA-ice.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17