• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

20.09.2021

07:10

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Muškarac hodao preko tankog konopca NA VISINI OD 70 METARA u Parizu! Evo šta je bilo na kraju... /VIDEO/

Printscreen/Youtube/ Paris Videostars

Vesti

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Muškarac hodao preko tankog konopca NA VISINI OD 70 METARA u Parizu! Evo šta je bilo na kraju... /VIDEO/

Podeli vest

Jedan Francuz prešao je preko konopca na visini od 70 metara iznad Sene u Parizu, dok je uzbuđena masa skandirala burnim navijanjem na Ajfelovom tornju i na obalama reke

Francuz je bio privezan sigurnosnim užetom i polako je hodao po konopcu razapetom preko reke između Ajfelovog tornja i pozorišta Šelo.

Nekoliko puta je zastao kako bi se odmorio i napravio pauze sedeći ili ležeći na konopcu.

- Nije bilo lako hodati 600 metara i koncentrisati se uz pritisak i sve što se događalo okolo. Ali svakako je bilo prelepo - izjavio je Francus, a preneo Gardijan.

On je rekao da je bilo teško dobiti sve neophodne dozvole za ovaj poduhvat, a da je veliki pritisak predstavljao i "stres povezan sa publikom i činjenicom da je bilo mnogo ljudi".


On je vlasnik nekoliko svetskih rekorda, a  ovaj prelazak iznad reke izveo je u cilju obeležavanja Dana nasleđa koji se svake godine slavi u Francuskoj, kada se ljudi pozivaju da posete zgrade i spomenike koji su inače zatvoreni za javnost.

 - učiniti nešto lepo i da podeliti to sa ljudima, a da ujedno i ukaže na novu perspektivu

nasleđa - izjavio je da mu je to bio motiv za ovaj poduhvat.  

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Staroverac

pre 2 godine

Da je zemlja kugla i da se vrti i juri abnormalnim brzinama oko sunca i da juri za zuncem , sigurno ne bi mogao stajati i hodati po žici. "Zemlja je ravna i nepomična u bilo kakvom kretanju".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija