• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.12.2021

20:18

PUTINOVA ŠAMARČINA ZAPADU! KAD STE NAM SLALI KROMPIR KAO POMOĆ, RUSIJA VAM JE BILA DOBRA, A ČIM JE OJAČALA... Podseća li vas ovo i na Srbiju?!

AP/Photo

Vesti

PUTINOVA ŠAMARČINA ZAPADU! KAD STE NAM SLALI KROMPIR KAO POMOĆ, RUSIJA VAM JE BILA DOBRA, A ČIM JE OJAČALA... Podseća li vas ovo i na Srbiju?!

Podeli vest

Ograničenja i sankcije uvode se pod izgovorom osiguravanja bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država, ali to je potpuna besmislica - radi se o pokušaju obuzdavanja razvoja Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

- Na koji način vaš Institut (za nauku i tehnologiju u Moskvi) ugrožava bezbednost SAD? Ni na koji, to je potpuna glupost. Postoji samo jedno objašnjenje - pokušaj obuzdavanja razvoja - ocenio je Putin na sastanku sa mladim naučnicima.

Kako je objasnio, sredinom devedesetih godina prošlog veka Rusija je bila svima dobra i svima se dopadala „kada su joj slali krompir preko humanitarne pomoći".

- Hvala i na tome, mnogi su to iskreno radili, znam i iskreno govorim o tome, jer sam razgovarao sa tim ljudima u Sankt Peterburgu-  dodao je ruski lider. 

Međutim, prema rečima Putina, čim je Rusija počela da izlazi iz teške situacije, kada je počela da se razvija, počeli su da gledaju na nju kao na konkurenciju pa se situacija promenila i na političkoj sceni, i u međunarodnoj sferi, i u proizvodnji, nauci, energetici.

- A to im se već ne dopada. I naši takozvani partneri su počeli da vode politiku obuzdavanja - konstatovao je predsednik Rusije.

Takođe je objasnio kako se može odgovoriti na zapadne sankcije.

- Neophodno je povećavati suverenitet na globalnom nivou - istakao je ruski lider.

AUU, TEK SADA ĆE AMERI, ZAPAD I EU UDARITI NA SRBE! Lukašenko otkrio da on i Putin često pričaju o Srbiji! Poručuje: Vi ste naši, moramo da izdržimo...

Prema rečima Putina, stiče se utisak da se političke snage u Americi takmiče, zarađujući poene na antiruskim sankcijama.

- Ponekad se stiče utisak da se različite političke snage u Sjedinjenim Državama jednostavno takmiče međusobno, pokazujući svoje antirusko raspoloženje, i tako zarađuju unutrašnje političke poene. Jednostavno u međusobnoj borbi. Nema ništa dobro u tome i ono što je zanimljivo - ne vidim kako mogu izaći iz tog kruga, iako će, naravno, to morati da urade. Jednostavno će morati zbog specifičnog razvoja situacije u svetu - rekao je ruski lider tokom sastanka sa učesnicima Kongresa mladih naučnika.

Putin je kroz šalu rekao da poslednjih dana stalno razgovara o sankcijama, između ostalog, bile su tema i tokom jučerašnjeg razgovora sa američkim liderom Džozefom Bajdenom.

DODIK ISMEVA LONDON, VI NAMA PIČA, KOJI JE KOMANDOVAO UBIJANJEM SRBA, MI VAMA... Izaslanik Srpske za Britaniju stiže uskoro...

Podsetimo, Amerika je uvela sankcije protiv Instituta za nauku i tehnologiju u Moskvi zbog „proizvodnje vojnih proizvoda za krajnje vojne korisnike". Konkretno, uvedena su izvozna ograničenja.

Podsetimo, u utorak je održan razgovor Putina i Bajdena putem video-veze, koji je trajao oko dva sata. Pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov saopštio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu tokom onlajn razgovora govorio o „crvenim linijama" i pretnjama koje zabrinjavaju Moskvu. Američki lider je, sa svoje strane, izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja situacije oko Ukrajine. Prema rečima Ušakova, šef Bele kuće je takođe upozorio Putina da SAD spremaju velike sankcije u slučaju dalje eskalacije situacije oko Ukrajine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobi Vranje

pre 2 godine

Strasan samar im je udario!!! Evo ja podizem jednog zapadnjaka koga je Putin udario. Strasno!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17