• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M. Duduković

18.11.2021

13:30

HTELA DA NAPRAVI POKLON ZA BRATANCA, A ONDA JE SHVATILA DA JE STVORILA BIZNIS IZ SNOVA! Tijana je mama "RADOZNALOG VRAPCA"!

printscreen

Live TV

HTELA DA NAPRAVI POKLON ZA BRATANCA, A ONDA JE SHVATILA DA JE STVORILA BIZNIS IZ SNOVA! Tijana je mama "RADOZNALOG VRAPCA"!

Podeli vest

Velika želja da svom bratancu napravi jedinstven i savršen poklon, dovela je Tijanu Mirkajlović do početka veoma uspešnog biznisa

 
Ova mlada preduzetnica u rukama  ima i diplomu psihologa, pa je stečeno znanje na fakultetu  spojila sa svojim talentima i kreativnim aktivnostima i napravila knjigu za decu "Radoznali vrabac". 

Njen proizvod bio bi samo slikovnica u seriji sličnih, koju svako može da kupi u knjižari, da nije personalizovana, a dete sa svojim imenom i likom je glavni junak koje pobeđuje u različitim avanturama.

Proširenje biznisa

Foto: printscreen

Preduzetnica Tijana Mirkajlović kaže da svoj posao  planira da proširi i da kontinuirano radi na tome:
- Imamo razne ideje za širenje tima, asortimana, a ove godine smo otvorili tržište u Bosni i Hercegovini i Rumuniji, tako da za narednu godinu imamo planove da idemo na neka nova tržišta.  Srećna sam što je naš tim  usklađen i organizovan i što je svako od nas doprineo na svom polju, a kada smo sve to sastavili dobili smo dobar i kvalitetan proizvod. Savet za mlade preduzetnike je da veruju u sebe, okruže se pravim ljudima i budete svoji u realizaciji poslovanja. 

- Oduvek sam nešto crtala, pisala i pravila rukama, ali je pravi trenutak da od toga nastane preduzetnički poduhvat došao 2019. godine, dok sam smišljala poklon za svog sestrića Viktora. Došla sam na ideju da napišem priču o tome kako je Viktor došao na svet, a gde je ujedno on i glavni junak. Htela sam sve to da mu ilustrujem, nacrtala sam nekoliko listova i obojila, napravila korice i sve rucno ušila - priča Tijana.

Moja ideja se dopala svima, od njegovih roditelja, baka i deka, kao i mojim prijateljima. Tada je Tijana jednostavno, znala sam da treba da nastavi dalje.  

- Pošto nisam mnogo znala o preduzetništvu, bilo mi je teško u početku. Ali,  pošto sam jako žela i u to verovala, sve je išlo u moju korist. Okupila sam manji tim, angažovali smo  knjigovosvtvenu agenciju koja nam je pomogla oko papirologije i otvaranja firme. Otišla sam do Agencije za privredne registre i do Poreske uprave, zatim u banku zbog otvaranja računa. Generalno je ceo proces bio jednostavan i treba samo malo strpljenja jer se otvaranje firme zaista brzo završi - kaže ova mlda preduzetnica. 

Ona dodaje da ona svoje knjige reklamira na društvenim mrežama, a da preko internet sajta svako može da izabere priču, zatim unese detetovo ime koje će stajati na koricama i u samom tekstu i napravi lik deteta tako što odabere tip frizure, kao i boju kose i očiju. 

Foto: printscreen

- Na početku ovog posla napravili smo i biznis plan, jer je jedan od mojih kolega poslovni konultant. To nam je pomoglo da definišemo sve faze i etape da bi kasnije lakše krenuli u realizaciju. Nismo konkurisali za državnu pomoć, jer smo verovali u potencijal naše ideje i da će proizvod biti prepoznat na tržištu, a da će naše poslovanje biti održivo posle nekoliko meseci - kaže Tijana, i dodaje da je podsticaj države veoma važan za ljude koji tek započinju svoj posao. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija