• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milena Krstajić / Informer

31.03.2022

20:00

MORALA DA PLATI CENU USPEHA! Poznata jutjuberka zatražila pomoć psihijatra!

Informer.rs

Live TV

MORALA DA PLATI CENU USPEHA! Poznata jutjuberka zatražila pomoć psihijatra!

Podeli vest

Iris Marković, nekada najuspešnija jutjuberka, nekoliko meseci posle najvećeg uspeha ostaje bez ičega. Svi koji su je voleli svesni su istine koju je dugo skrivala – ona je hladnokrvni psihopata koji ništa ne oseća

U knjizi “Oflajn“ Iris Marković je prikazana kao mlada jutjuberka i influenserka opsednuta slavom. Spremna na sve, ova devojka je iscenirala sopstveno ubistvo kako bi privukla pažnju svojih pratilaca. U novom romanu autorke Tamare Kučan „Onlajn“ Iris se bori sa svojim unutrašnjim demonima.

- Iris ima more psihičkih problema. To su uglavnom problemi svakog mladog čoveka koji želi sve i odmah, i lagano da stekne. Iris ima verifikovan psihijatrijski problem i zbog toga neke njene postupke možemo opravdati. U ovom romanu sam želela da dam Iris šansu da samu sebe spase. Ona se iz nemoći obraća psihijatru, a šta će to obraćanje doneti i da li ona zaista želi da samu sebe spase, to će čitaoci saznati – kaže Tamara.

Foto: printscreen

U želji da sebe spase od potpune propasti, stupa u kontakt sa psihijatrom, koji svoje usluge pruža onlajn, preko dobro zaštićene aplikacije. Iris ni ne sluti da psihijatar o njoj zna više nego što može da zamisli. Možda baš on krije odgovor na pitanje koje je mesecima proganja – šta se dogodilo sa njenim ocem? Da li je poginuo u saobraćajnoj nesreći ili je njegova smrt vešto osmišljeno ubistvo i zavera?

- Oko lika psihijatra sam najviše imala dilema. Čak sam mislila da će čitaoci biti poprilično rezervisani kada je on u pitanju. Ispostavilo se da je on omiljeni junak. Psihijatar je sam po sebi tajna, ali isto tako on je neko ko će čitav taj zaplet rasplesti na najbolji mogući način za sve junake – otkriva autorka romana "Onlajn".

Intrigantna priča o mladoj devojci koja je u nekom trenutku bila spremna na sve samo da bi dobila aplauz, lajkove i obožavanje publike, nije za kukavice.

- Nije za kukavice, jer vas prosto tera da se zamislite nad onim što ste. Krilatica koja prati ovaj roman jeste upravo to - nekada je kasno da sve promeniš. Moja ideja vodilja je bila priča o mladoj ženi koja je zakasnila na taj zadnji voz da bi nešto u svom životu promenila. Verujem da smo svi nekada za nešto zakasnili. Takođe, verujem da je ovaj roman ogledalo, da će se svako pronaći. Najteže je suočiti se sam sa sobom – kaže Tamara.

Foto: printscreen

Koliko god delovalo zanimljivo, ogoliti svoj život pred hiljadama pratilaca nije baš za svakoga. Kad tad, cena popularnosti mora da se plati.

- Nije to do profesije koliko je do toga kakav si čovek u toj profesiji i kakve poteze povlačiš, da li si spreman da gaziš preko mrtvih, da li želiš sve preko noći... Često to dođe na naplatu, a ono što je najsurovije, ta naplata se dešava pred očiju javnosti. Ipak je to posao koji ne postoji bez publike – kaže autorka.

Na opasnom ringišpilu propasti, odgovor na svako pitanje Iris će morati da pronađe u sebi i mračnim lavirintima prošlosti, koju je od svih sakrila. A, da li ste vi spremni da ogolite sopstveni život zarad lajkova?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17