• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

02.02.2023

19:00

ZBOG MANDE I ONOGA ŠTO JE URADIO ZAUVEK ĆU PAMTITI "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA"! Jedna uloga promenila mu je fizički izgled, morao je da se ugoji 12 kilograma!

Informer

Live TV

ZBOG MANDE I ONOGA ŠTO JE URADIO ZAUVEK ĆU PAMTITI "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA"! Jedna uloga promenila mu je fizički izgled, morao je da se ugoji 12 kilograma!

Podeli vest

Nenad Okanović je novi gost emisije "Klapa"

Čuvena uloga sina Dragana u hit seriji Radoša Bajića, "Selo gori, a baba se češlja", Nenadu je promenila život i od tada je samo nizao uspešne uloge.

Pre nego što je stekao široku popularnost poznati glumac je prvu ulogu ostvario u komediji "Jagoda u supermarketu" (2002) za koju je kako kaže dobio najmanji honorar u karijeri.


- Za tu ulogu sam dobio 25 evra, ali nisam mario. Mi statisti smo tu bili sa zadatkom i iz tog projekta sam naučio mnogo toga. Bili smo presrećni što uopšte i radimo jer se tada snimalo jednom godišnje, a ne kao sada - kaže Okanović.

Foto: printscreen

Nenad Okanović


Posle više od 20 godina karijere Nenadaov honorar je mnogo veći, ali bez obzira na status koji ima on je spreman da za dobru ulogu radi i besplatno kao što je slučaj sa filmom "Budi Bog s nama" koji trenutno snima.


- Ostao mi je još jedan snimajući dan. Radimo taj film baš dugo, ali biće fenomenalan. Odrekao sam se honorara, nisam hteo ništa da uzmem jer mi je bila čast da budem deo ekipe reditelja Slobodana Šijana. Postoje neki projekti u kojima vam je drago da igrate i novac vam nije bitan, radite ih za džabe - priznaje glumac.

Neretko glumici zbog svojih uloga moraju drastično da menjaju fizički izgled što je 2018. godine bio slučaj i sa Nenadom za potrebe filma "Zaspanka za vojnike".

Foto: printscreen

Nenad Okanović


- Najizazovnije za tu ulogu mi je bilo da se ugojim 12 kilograma koje sam posle jedva skinuo. To leto sam jeo kao provaljen. Prva dva meseca nisam uspeo da nabacim ni jedan kilogram iako sam jeo kao sumanut. Međutim, posle dva meseca sve je to krenulo da se lepi za mene i ugojio sam se 12 kg, a planirao sam deset - ističe Nenad.

O seriji "Selo gori, a baba se češlja" Okanović ima samo reči hvale. Tokom snimanja dogodile su mu se neke od najradosnijih stvari u životu i prijateljstva koja će zauvek pamtiti.

Foto: printscreen

Nenad Okanović


- Jednog dana smo se vraćali sa snimanja iz Medveđe u Vrnjačku banju. Na samom ulasku u Banju saznao sam da mi se supruga porodila i da mi se rodio sin Trifun. Manda i ja smo u tom trenutku bili u kolima. Stao je, izgrlili smo se i izljubili i to mi je najjači urisak sa snimanja serije. Manda mi je prvi čestitao. Mandu sam prvi put upoznao kada smo radili prvu probu za prvu scenu. Sećam se da je bio u nekim teksas pantalonama sa tregerima i njemu se baš tog dana rodio sin Andrija. Odradili smo probu i onda seli i popili piće koje je doneo sa sobom. Tako da smo tokom snimanja serije i on i ja dobili decu - kaže Nenad i objašnjav akako je dobio ulogu sina Dragana:


- Sasvim slučajno. Bio sam sa porodicom u jednom restoranu na Terazijama i jeli smo sladoled. Tamo sam sreo drugaricu Katarinu koja mi je rekla da njen momak Goran koji je reditelj počinje da radi jednu seriju i da će me preporučiti. Posle tri dana me je pozvao i rekao mi da odem na sastanak sa autorom serije Radošem Bajićem, a ostalo je istorija. Radoš mi je rekao da sa sobom ponesem neke fotografije, ali nisam imao nikakve profesionalne slike. Poneo sam fotografiju koju sam imao kod kuće, a među njima je bila jedna fotografija iz bazena. Kada je Radoš video fotografiju počeo je da se smeje i reko je: "To je to". Svidelo mu se što sam prirodan i običan.

Nenada trenutno gledamo u ulozi Bobe u hit komediji "Složna braća" koja je pobrala sve simpatije publike.


- Ova druga sezona mi je zanimljivija od prve. Kolege i ja koji radimo na toj seriji smo se uigrali i bilo je sjajno na snimanju. Na setu smo se mnogo smejali i plašili smo se da ne izgorimo i onda da u kadrovima ne izgledamo istrošeno. Srećom, nismo gubili energiju i sve je prošlo odlično - kaže Nenad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija