• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

16.03.2023

19:00

RADIO SAM ZA 2.000 DINARA, UPAO SAM U DEPRESIJU, A ONDA MI SE POSLE "IGRE SUDBINE" PROMENIO ŽIVOT! Saša Joksimović otkrio i sa kojim se glumcem "zakačio"!

printscreen

Live TV

RADIO SAM ZA 2.000 DINARA, UPAO SAM U DEPRESIJU, A ONDA MI SE POSLE "IGRE SUDBINE" PROMENIO ŽIVOT! Saša Joksimović otkrio i sa kojim se glumcem "zakačio"!

Podeli vest

Novi gost emsije "Klapa" je poznati glumac Saša Joksimović. On se prisetio početaka svoje karije i sa gledaocima podelio kako se borio sa materijalnom krizom kroz koju su on i njegova porodica tada prolazili.

Saša Joksimović je svoju glumačku karijeru počeo 2004. godine epizodnom ulogom u seriji "Stižu dolari". U emisiji "Klapa" ispričao nam je da taj period života za njega nije bio nimalo lak jer od honorara koje je dobijao jedva je imao za najosnovnije potrebe.


- Radio sam za dve hiljade dinara pa za tri, a onda sam se izborio da mi honorar bude pet hiljada. Mnogo sam se mučio, a moja porodica i ja smo tada proživljavali najgore trenutke. Kada nam se 2009. rodio sin Ilija, skupljali smo novac da ima za kašicu, a supruga i ja smo jeli najjeftiniji keks da bismo se zasitili. Samo nam je bilo važno da nam dete ne bude gladno - kaže glumac.


Saša je otkrio da je težak period imao i pre tri godine kada je zbog manjka posla upao u depresiju.


- Pre nego što sam se pridružio ekipi serije "Igra sudbine", godinu i po dana nisam snimao. Upao sam u neku depresiju jer nisam radio, zbog toga sam počeo da gubim veru u sebe, mislio sam da nisam dovoljno dobar i pitao se zašto se uopšte bavim ovim poslom. Tonuo sam i zbog toga sam bio loš na kastinzima - priča glumac i dodaje da je odlučio da potraži pomoć.

Foto: printscreen

serija "Igra sudbine"


- Obratio sam se stručnom licu, rešio sam problem i od tada mi je sve krenulo na bolje. Sada spadam u kategoriju najboljih i najplaćenijih glumaca u Srbiji.

Saša kaže da je već na početku karijere imao priliku da dobije ulogu našeg najpoznatijeg naučnika Nikole Tesle u igrano-dokumentarnoj seriji "Pre i posle Tesle" (2006).

Foto: printscreen

Saša Joksimović


- Kolega Vladimir Kerkez, moj sadašnji kum, predložio me je za tu ulogu pokojnom reditelju Slobodanu Ž. Jovanoviću. To smo radili povodom 150 godina od smrti Nikole Tesle. Mnogo sam naučio tada o našem najvećem naučniku. Bilo je divno iskustvo - priseća se Joksimović.

Joksimović koji je u u seriji "Greh njene majke" (2010) igrao lik Luleta Milivojevića ispričao nam je zanimljivu priču o tome kako je glumica Ivana Jovanović dobila glavnu rolu.


- Reditelj serije Zdravko Šotra je tada kuburio sa glavnom glumicom i nije znao koga da izabere za ulogu Nede Pavlović. Ivana je to negde čula ili pročitala i otišla kod njega u stan, pokucala mu na vrata i rekla: "Ja sam ta glumica koju tražite!". To je hrabar, odličan potez i najoriginalniji način da neko dobije ulogu . Ne znam da li je to tačno, ali tako sam čuo - kaže Joksimović. Bilo je raznih grešaka i problema vezano za tu seriju, ali je ipak ostavila trag. Ivana je to glumački dobro odradila, ali je možda njen govor nekome smetao. Pokušavam da je opravdam. To je njena prva uloga - priča Saša.

Našem sagovorniku je to bio poslednji projekat koji je radio zajedno sa Marinkom Madžgaljem koji je preminuo marta 2016. godine.


- Bila je milina raditi s njim. Naš poslednji susret je bio kod Tašmajdana. Spuštao sam se na dole, on je išao na gore. Bio je na plivanju. Pitao sam ga kako je i šta radi, a u tom trenutku nije znao da je bio bolestan. Kaže: "Nešto me muči, sav sam kilav, pokušavam malo da plivam" i dva meseca kasnije je preminuo - navodi glumac.

Foto: printscreen

Saša Joksimović

Saša kaže da je pre snimanja serije "Selo gori, a baba se češlja" imao manji nesporazum sa rediteljem Radošem Bajićem zbog kojeg umalo nisu zauvek prekinuli saradnju.


- Radoš me je prvo pozvao da igram popa. Onda su me jednog dana pozvali iz produkcije i rekli mi da su odlučili da ipak igram nekog šalterskog službenika i imam samo jedan snimajući dan. Rekao sam: "Pozdravite Radoša i recite mu da više nikada neću da radim sa njim". Smrtno se uvredio zbog toga. Pozvao me je i dodelio mi je ulogu doktora Dejana Gazikalovića. Jednog dana na snimanju mi je prišao i rekao: "Znaš ono kada si rekao da nikad nećeš da sarađuješ sa mnom? Mislim da bih i ja na tvom mestu isto postupio". Na kraju se sve lepo završilo i sada smo u sjajnim odnosima - ispričao je Saša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

A batica,milioner?Trebao je da ti da recept.Ja mislim da je kod njega obraz -đon?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija