• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

30.10.2020

20:22

OVAJ VIDEO SVI RODITELJI TREBA DA VIDE! Poraz civilizacije!

Live TV

OVAJ VIDEO SVI RODITELJI TREBA DA VIDE! Poraz civilizacije!

Podeli vest

Vesti o nestanku nekog deteta su nažalost postale suviše česte na stranicama crne hronike širom sveta, naročito u zapadnim zemljama. Koliko god da su postale česte, uvek nas jdnako potresu i većina ljudi se zapita kako je moguće da dete nestane tek tako. Poražavajući odgovor na ovo pitanje velikim delom leži u videu koji se širi društenim mrežama.

Na snimku se vidi ponovljena situacija kidnapovanja dečaka nasred ulice pune prolaznika. A prolaznici su nažalost samo to, prođu pored očigledne otmice bez ikakve reakcije.

Zaokupljeni svojim telefonima, brigama i obavezama, gotovo niko na snimku nije odvojio ni minut koji bi u realnoj situaciji mogao da spasi život detetu. Iako su otmice “izvedene” tako da razbojnik prilazi detetu s leđa, stavlja mu ruku preko usta i nasilno ga odvlači, većina prisutnih je odlučila da u tome ne vidi ništa alarmantno. Niko ne reaguje, šetaju bezbrižno dok se dete otima nasred ulice.

To je nažalost slika našeg današnjeg odnosa prema onome što se ne događa direktno nama i veliko upozorenje da će retko ko odreagovati u ovako ozbiljnoj situaciji.

Na kraju snimka stoji upozorenje: Život može biti izgubljen za samo nekoliko sekundi. Ne ostavljajte svoju decu bez nadzora.

Iako je reč o kampanji na francuskom jeziku, video se na društvenim mrežama proširio među korisnicima mnogih zemalja kao opomena sve češćih zločina ove vrste ali i odsustva reakcije sugrađana kada je to najpotrebnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
immundus

pre 3 godine

Koga boli kurac za druge - maksima koja će biti poslednji ekser u sanduku zapadne civilizacije...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija