• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

05.11.2021

08:04

RASTE SAMO NA JEDNOM MESTU NA SVETU I KOMAD KOŠTA SKORO 2000 DINARA! Da li znate koje je ovo voće?

printscreen

Live TV

RASTE SAMO NA JEDNOM MESTU NA SVETU I KOMAD KOŠTA SKORO 2000 DINARA! Da li znate koje je ovo voće?

Podeli vest

Toliko su lepe da mnogi voćari sumnjaju da su ovi plodovi zapravo mit

Jabuke su obično crvene, zelene, žute ili kombinacija te tri boje, ali kada se pravi geografski uslovi sretnu, one mogu biti i tamno ljubičaste, gotovo crne boje.

Barem se tako opisuje sorta crnih dijamantskih jabuka koje rastu samo na planinama Tibeta i izgledaju toliko magično da mnogi voćari ne veruju da zaista postoje.

Jabuke koje spolja izgedaju kao izvajane od tamnog voska, uglančane kao dijamant, navodno su zapravo vrsta kineskog crvenog delikatesa, ali je mnogo sunca i jako ultraljubičasto zračenje doprinelo da iz crvene pređu u tamno ljubičastu boju.

Tome dodaje i nadmorska visina provincije Ningči, gde navodno rastu, kao i  drastična temperaturna razlika između dana i noći.

Uzgoj ovih jabuka u voćnjacima na Tibetu počeo je tek 2015. godine, a mogu da se kupe samo u ekskluzivnim prodavnicama u Pekingu, Šangaju, Guangzou i Šendženu.

Pogledajte:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Komad jabuke kosta dve hiljade.Jabuke na komad.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija