• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.11.2021

19:30

NAJVEĆI MUŠKI STRAH! Šta uraditi kad muškost izda!

Pixabay

Live TV

NAJVEĆI MUŠKI STRAH! Šta uraditi kad muškost izda!

Podeli vest

Uzroci impotencije mogu biti različite mentalne i fizičke prirode. Kada ste isključili mogućnost ozbiljnih zdravstvenih problema, pristupite rešavanju problema na više frontova!

Impotencija, noćna mora svakog muškarca, pojam je koji ima relativno dugu istoriju i pominje se još sredinom 17. veka. Definiše se kao nesposobnost da se postigne odgovarajuća erekcija, a kao što većina muškaraca zna, uzroci mogu biti različite mentalne i fizičke prirode. Kada ste posetili svog lekara i isključili mogućnost ozbiljnih zdravstvenih problema, pristupite rešavanju problema na više frontova.

Fizički ili psihički problem?

Saznanje da li erektilna disfunkcija potiče iz vašeg uma ili tela pomoći će da otkrijete kako da je rešite. Ako i dalje ponekad imate erekciju, na primer kada se ujutro probudite, problem je verovatno psihološki. A verovatno je fizički ako nastupa postepeno ili ako imate druge tegobe, kao što su teškoće sa mokrenjem i utrnulost u vašem penisu. Pojedine vrste lekova - za srce, čir na želucu i antidepresivi takođe mogu da doprinesu erektilnoj disfunkciji.

Lekovite boljke i suplementi

Uzimajte ginko bilobu, ona može da poboljša protok krvi u celom organizmu, uključujući i vaš penis. U jednom istraživanju utvrđeno je da je ova lekovita biljka pomogla muškarcima da imaju erekciju čak i nakon što prepisana injekcija nije delovala. Uzimajte do 240 mg ekstrakta (engi. GBE) na dan podeljenih u dve ili tri doze. Trebalo bi da primetite razliku posle četiri do šest nedelja.

Takođe, probajte i panaks ženšen, poznat i kao azijski, korejski ili kineski ženšen. On se dugo koristi za pojačanje muške plodnosti, pošto može da poboljša dotok krvi do penisa, smanji umor i poveća energiju. Uzimajte 100 do 250 mg dva puta dnevno. Počnite sa manjom dozom i postepeno povećavajte. (Upozorenje: ukoliko imate problema sa srcem ili uzimate antidepresive konsultujte se sa lekarom).

Dopunite svoje rezerve

Kupite suplemente cinka i uzimajte 15 do 30 mg na dan. Ovaj mineral utiče pozitivno na proizvodnju raznih hormona, uključujući i muški polni hormon testosteron. Uzimajte cink sat pre ili dva sata posle obroka.

Uzimajte vitamin C - on pomaže krvnim sudovima da postanu elastični, dozvoljavajući da se prošire kada vam je potreban veći dotok krvi. Preporuka je po 500 mg vitamina C dva puta na dan. Smanjite dozu ako vam se javi dijareja.

Omega-3 masne kiseline iz ribljih ulja ili ulja semena lana takođe poboljšavaju protok krvi. Dugoročno, one mogu da pomognu da se snizi holesterol i spreči sužavanje krvnih sudova. Uzimajte dve kafene kašike ribljeg ulja ili jednu supenu kašiku ulja semena lana na dan. 

Pazite na težinu, odmarajte se

Vežbanje pomaže da se izbegne pojava prekomerne težine, poboljša protok krvi celim organizmom (uključujući krvne sudove koji održavaju pravilan rad vašeg penisa), povećava energiju i smanjuje stres. Upražnjavajte nekoliko puta nedeljno po 30 minuta pešačenja, trčanja, plivanja ili igranja tenisa.

Probajte da spavate najmanje šest do osam sati tokom noći i smanjite nivo stresa - ako imate problema da se opustite, upražnjavajte neke vrste tehnika relaksacije, kao što su joga ili meditacija.

Ostavite duvan odmah. Nikotin izaziva skupljanje krvnih sudova slabeći tako cirkulaciju. To znači da manje krvi može dopreti do vašeg penisa. Pušenje marihuane takođe ima inhibirajući efekat na učinak u seksu, kao i druge droge za podizanje raspoloženja.

U spavaćoj sobi

Ako vaši erektilni problem nastaju usled stresa ili emocija pre nego nečeg fizičkog, postoji mnogo načina da se vratite u igru. Na primer, uživajte u spavaćoj sobi bez seksualnog odnosa. To uklanja pritisak slabeći anksioznost zbog učinka u seksualnom odnosu. Samo uđite u krevet i mazite se, masirajte jedno drugo ili smišljajte šta biste smešno mogli da radite, a što ne zahteva erekciju.
Održavajte raznovrsnost u svojim aktivnostima. Spavaća soba sa istom starom rutinom može da ometa vašu sposobnost postizanja erekcije. Isprobajte nove poze ili vodite ljubav negde drugde osim u spavaćoj sobi.

Vodite ljubav ujutro. Možda će biti više varnica pošto je nivo vašeg testosterona visok u ovo doba dana. Uz to, ne bi trebalo da ste tako umorni i istrošeni kao na kraju dugog dana.

ZAŠTO JE POSLE SVAĐE SVE SLAĐE? Postoji čak 5 razloga!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija