• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2021

08:00

ZAŠTITITE VAŠU KOŽU I TOKOM ZIME! Otkrivamo vam sjajne recepte kako!

Pixabay

Live TV

ZAŠTITITE VAŠU KOŽU I TOKOM ZIME! Otkrivamo vam sjajne recepte kako!

Podeli vest

Posle perioda u kom je koža bila izložena suncu, vrućini, ali i tokom zime hladnom vetru, grejanju, zadimljenim prostorijama, koži nedostaje kiseonik, a rezultat je opuštena i umorna koža. Uz malo truda, lice i telo mogu da povrate svežinu, zategnutost i blistav izgled!

U ovom periodu, tokom zime koži nedostaje kiseonik, što za rezultat daje opuštenu, umornu kožu. Ipak, uz samo malo truda, lice i telo mogu da povrate svežinu, zategnutost i blistav izgled. 

Piling

Prvi korak u pripremi kože za prolećno sunce je piling. On će ukloniti mrtve ćelije sa kože, ujednačiti ten i učiniti da bolje upija hranljive sastojke koji se nalaze u kremama i maskama. Takođe će je ojačati i podstaći bolju mikrocirkulaciju. Jednostavan piling možete napraviti od smeđeg šećera i maslinovog ulja - pomešajte pola šolje šećera i ulja, stavite u teglu i koristite po jednu kašiku ovog pilinga dok se kupate. Videćete kako vam koža postaje meka i glatka, a po želji u smesu možete dodati par kapi eteričnog ulja. Masku za lice možete napraviti i od dve kašike kukuruznog brašna i belanceta. Pomešajte sastojke i kružnim pokretima nanosite na lice. Kad se maska osuši, isperite je ponovo kružnim pokretima kako biste podstakli cirkulaciju i uklonili mrtve ćelije. 

Saveti

Banana u kombinaciji sa medom pegla bore, a idealna je za suvu kožu
Kivi koži vraća prirodni sjaj
Maske možete koristiti dva do tri puta nedeljno
Jedite više voća i pijte zdrave koktele/sokove koji će poboljšati izgled vaše kože i ujedno je hidrirati iznutra

 

Nahranite kožu

Za regeneraciju kože nakon zime maske možete koristiti dva do tri puta puta nedeljno. Najbolje su one koje osvežavaju, koje koži daju energiju, hrane je i čine je mekom i blistavom. Banana u kombinaciji sa medom pegla bore, a idealna je i za suvu kožu. Zgnječite bananu i pomešajte je sa kašičicom meda, bademovog ulja, sokom od grejpfruta ili pomorandže i dodajte malo brašna, toliko da se maska zgusne da može lepo da se namaže. Zatim je nanesite na lice i držite oko 45 minuta, a potom isperite mlakom, pa hladnom vodom. Probajte i masku od kivija koja koži vraća prirodni sjaj. U činiji izgnječite kivi i dodajte dve kašičice jogurta, kašičicu meda i maslinovog ulja. Umasirajte smesu na lice, vrat i dekolte i držite 20 minuta.

Foto: Pixabay

Ishrana i kupke

Pružite joj energiju - jedite više voća i pijte zdrave koktele/sokove koji će poboljšati izgled vaše kože i ujedno je hidrirati iznutra. Dobar način da je probudite je da u kupku dodate morsku so bogatu mineralima. Dovoljno je da u kadu s toplom vodom stavite jednu do dve šake soli i uživate 20-ak minuta. Kupka će smanjiti bolove, pojačaće cirkulaciju i povećati energiju. Đumbir, osim u borbi protiv mučnine, može da se koristi i u kupkama. On podstiče znojenje i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma. Može da se narenda svež u kupku ili da se koristi mleveni. Ako se koristi svež, dovoljno je da stavite 1/4 šoljice ili kašičicu mlevenog i da uživate u kupki 15 do 20 minuta.

Stopala

Zimi, nažalost, lako zaboravljamo na negu stopala. Kako biste omekšali grubu kožu, koristite kupku od morske soli i sode bikarbone (po kašičicu). Morsku so možete iskoristiti i za piling. Pomešajte šolju soli sa sokom od limuna i dve kašike maslinovog ulja, pa turpijom uklonite "mrtvu" kožu. Na kraju utrljate kremu koja sadrži od 20 do 40 odsto uree, vaša stopala će biti glatka i mekana.

REŠITE SE ISPUCALE I SUVE KOŽE NA TELU! Napravite sami pastu za hidriranje!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija