• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

07.07.2021

15:17

PISMO IZ BUDUĆNOSTI! Ovaj mladić POMERA GRANICE FIKTIVNOG SVETA!

Printscreen

Live TV

PISMO IZ BUDUĆNOSTI! Ovaj mladić POMERA GRANICE FIKTIVNOG SVETA!

Podeli vest

Kad se spoje mašta i stvarnost, realnost i fantastika, telo i um, svest i podsvest

Kada jedan mlad autor napiše delo prožeto duboko obrađenim temama spoznaje sopstvenog uma, promišljanja o sebi i traganja za životnim smislom, jasno je da na domaću književnu scenu stupaju nove generacije pisaca koje pomeraju granice fiktivnog sveta

Aleksandar Marić je jedan od njih, koji je svojim autorskim prvencem, romanom “Pismo iz budućnosti”, spojio maštu i zbilju, realnost i fantastiku, telo i um, svest i podsvest i svojim svestranim i bogatim obrazovanjem nagovestio još mnogo zanimljivih dela.

- Za čitaoce sam pripremio jednu drugačiju priču, drugačiji stil i mislim da sam to dobro uradio, ali naravno videćemo reakcije. Glavni lik je Aleks koji živi normalan život na jednom ostrvu. Problem su predviđanja koja on ima i čiju pozadinu ne može da odgonetne. Sve se menja kada krene na putovanje - to je zapravo putovanje kroz njegovo telo gde on svašta sreće i nalazi. Mogu reći da ova knjiga pomera granice fiktivnog sveta. Sam početak knjiga deluje naivno i da je pisana za mlađe generacije, međutim kako radnja teče svatićete da svi mogu da je pročitaju – otkriva Aleksandar Marić.

Ovaj mladi autor se ozbiljno pozabavio svojim autorskim prvencem, jer osim što će nas stranice ovog romana ovesti u svet mašte, sigurno će nam omogućiti i istraživanja u oblasti poput anatomije, ljudske psihe, kao i filozofije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija