• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

22:19

Ustaško divljanje! Hrvati proterali 300.000 Srba, a sada tuže naše oficire za ratne zločine!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ustaško divljanje! Hrvati proterali 300.000 Srba, a sada tuže naše oficire za ratne zločine!

Podeli vest

Tema dana bila je da Hrvatska pokreće tužbu za navodne ratne zločine za više od 50 oficira JNA, koji su bili u Vukovaru, a ovome su pričali Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost i pukovnici u penziji Veselin Šljivačanin i Miodrag Jevtć.

Pukovnik Veselin Šljivančanin ističe da tužbe nisu iznanađenje, ali i da njhova vlast ne pominje preko 300.000 srpskih civila koje su proterali upravo Hrvati.

- To nije iznanađenje, jer su Hrvati napadali srpske oficire koji su morali da se brane, a niko ne pominje preko 300.000 civila koje su proterali Hrvati. Verujem da će se vratiti Srbi na svoja ognjišta, ali će to biti teško jer je prethodna vlast dala sve podatke o oficirima i slali su nas nemilosrdno u Hag - rekao je Šljivačanin.

Foto: Informer.rs/printscreen

Veselin Šljivačanin

 

Pukovnik dodaje i da su Hrvati započeli zločine u Vukovaru napadima na civile i vojsku JNA, a da svojim generalima nisu ni sudili.

- Hrvati su ubijali u Vukovaru i klali civile na kućnim pragovima, a za to niko nije odgovarao. Hrvati su započeli zločine jer su napali svoju vojsku JNA i civile koji su nastanjivali Hrvatsku. Glavašu nisu ni sudili za zločine koje je počinio a sad žele da sude našim oficirima - kazao je Šljivačanin.

Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da su Hrvati započeli oružane sukobe i da sada tuže naše oficire za njihove zločine, kao i da su tada Hrvati počinili terorističke akte.

Hrvati konstantno ističu Vukovar kao početak takozvanog oslobođenja Hrvatske od srpske agresije, a zapravo su oni započeli oružane sukobe u Vukovaru protiv vojske JNA i sada tuže naše oficire za njihove zločine. Hrvatski agresori su napali kasarne JNA, gde su bili ne samo Srbi već i druge nacionalnosti što bi automatski značilo da su Hrvati tada bili teroristi - napomenuo je Gajić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Gajić

Pukovnik Miodrag Jevtić govori o tome da Hrvati misle da su Srbi agresori, a da je prava istina da su Slovenci i Hrvati izvršili agresiju na svoju državu, Jugoslaviju.

- Sve je u pitanju politika i trenutno stanje na Balkanu, pa su zato pokrenuli tužbe. Hrvati misle da su Srbi agresori, a prava istina je da su Slovenci i Hrvati izvršili agresiju na svoju državu. Oni smatraju da kada hrvatski "branitelj" učini zločin, da to nije krivično delo već da se samo branio - naveo je Jevtić. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miodrag Jevtić

 

Naš sagovornik objašnjava da je "Oluja" jedini slučaj u istoriji gde je za samo par dana proterano 300.000 civilnog stanovništva.

- Stotine Srba iz Osjeka i Gospića su likvidirani samo zato što su Srbi, a isti zločini su počinjeni i u Pakraču gde su ubijeni par stotina Srba. Jedini je slučaj u istoriji da je jedan narod isteran u ogromnom broju iz jedne zemlje za samo par dana, a to je slučaj "Oluja" gde je proterano preko 300.000 Srba - objasnio je Jevtić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija