• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.06.2023

10:12

Danas je prvi Vidovdan koji će proteći bez Srba na Gazimestanu! Čedomir Jovanović na Informer TV o današnjem svetom prazniku

informer.rs

Live TV

Danas je prvi Vidovdan koji će proteći bez Srba na Gazimestanu! Čedomir Jovanović na Informer TV o današnjem svetom prazniku

Podeli vest

Čedomir Jovanović, lider LDP, tokom gostovanja Jutarnjem programu na Informer TV, govorio je o Vidovdanu, svetom danu za sve Srbe.

Na početku gostovanja Jovanović govorio je o Vidovdanu, jednom od najsvetijih praznika za Srbe. 

  - Trudim se da ne živim u vremenu koje je ostalo iza nas, ali čini mi se da drugi ljudi češće biraju da budu u prošlosti. Čedomir Antić, istoričar, izabrao je Vidovdan kao državni i veoma značajni praznik. Treba da budemo razumniji, a nažalost mi nismo naučili iz svojih grešaka. Danas je prvi Vidovdan koji će proteći bez Srba na Gazimestanu - naglasio je lider LDP.

Jovanović se dotakao i perioda kada je bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević odlazio za Hag.

- Okolnosti 2001. godine su bile drugačije, kada sam sa 29 godina otpratio Miloševića u Hag. Da Milošević nije pitao koji je taj dan bio, ja ne bih znao. To je bio neki prst sudbine i neko drugačije vreme - istakao je Jovanović i dodao da smo mi kao narod skloni samozavaravanju, što je veliki znak slabosti. 

- Ta naša osobina, pokvarena,  bila je da uvalimo Miloševiću sav prtljag i da ga okrivimo za sve. Vidovdan je simbol svih naših stradanja i prelomnih tačaka. Ja bih voleo da toga budemo svesni. Vidovdan mi simbolizuje lošu osobinu našeg naroda, a to je samozavaravanje. To je veliki znak slabosti. Mi smo tome skloni, da se zavaravamo, a danas na Gazimestanu neće biti nikoga - ponovio je Jovanović. 

 

Foto: informer.rs

 
 

Lider LDP se dotakao i kako se osećao kada je prvi put došao na Kosovo i Metohiju. 

- Mi ništa o Kosovu i Metohiji ništa ne znamo, to mi je bio prvi utisak kada sam tamo otišao. Albanska zajednica na tzv. Kosovu je veoma interesantna, a koliko je zapravo do sada patila. Radije bih da budem izdajnik, nego lažni patriota kakvi su ostali. Mi moramo da razumemo to Kosovo, što vekovima odbijamo. Mi moramo da razumemo jedni druge - podvukao je Jovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija