• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

21:33

Sukobi u Ukrajini i Izraelu se stapaju u Treći svetski rat?! Laban tvrdi: Režiran konflikt doneo na hiljade mrtve dece! (VIDEO)

shutterstock/Informer

Live TV

Sukobi u Ukrajini i Izraelu se stapaju u Treći svetski rat?! Laban tvrdi: Režiran konflikt doneo na hiljade mrtve dece! (VIDEO)

Podeli vest

Ko je odgovoran za konflikt u Izraelu, ko najviše ispašta zbog sukoba i da li nas čeka Treći svetski rat su današnje diskusije u Temi dana na Informer Tv, a gosti koji su odgovorili na sve ovo bili su politički analitičar Miloš Laban i pukovnik Miodrag Jevtić.

Politički analitičar Miloš Laban ističe da će uslediti neka veća eskalacija, jer je sam sukob režiran od strane Izraela i Palestine, ali i od Zapada tzv. dolarske alijanske, jer oni žele novi rat da bi zamaskirali poraz u Ukrajini i da bi što više zarađivali na nafti.

- Uslediće sigurno neka veća eskalacija, jer je sam sukob režiran zbog činjenice da je nemoguće da Mosad nije znao da će Hamas ispaliti preko 5.000 raketa na Izrael. U režiji sukoba je učestvovala i jedna i druga strana, kao i politički Zapad tj. dolarska alijansa želi novi rat da bi zamaskirali poraz u Ukrajini i da bi što više zarađivali na nafti i potrošnji dolara - rekao je Laban.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Laban

 

Naš sagovornik dodaje i da eskalacija sukoba može da se desi i između Izraela i Irana, ali i da je užasno što je u sukobu do sada poginulo preko 2000 dece.

- Izrael ima nuklearne bojeve glave, ali ima ih i Iran, što može da dovede do eskalacije i sukoba, jer te dve zemlje nisu u dobrim odnosima. Preko dve hiljade dece je ubijeno za vreme ovog rata, što je užasno, nehumano i neljudsko - naveo je Laban.

Pukovnik Miodrag Jevtić navodi da sukob u Izraelu, zajedno sa konfliktom u Ukrajini, može da preraste u svetski rat, kao i da je Mosad potcenio delovanje Hamasa koji je dobio rakete od države sa kojom su u sprezi.

- Ovaj sukob može da preraste, zajedno sa konfliktom u Ukrajini, u Treći svetski rat. Rakete koje je upotrebio Hamas nisu sigurno napravljene u Gazi, već su uvežene iz zemlje sa kojom su u dosluhu. Smatram da je Mosad potcenio delovanje Hamasa, jer su se Arapi mnogo unapredili u odnosu na prošla vremena - kazao je Jevtić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miodrag Jevtić

 

Prema rečima pukovnika cilj Izraela je da nema palestinske države i da pretvore u prah i pepeo pojas Gaze, dok je cilj Hamasa da uništi Izrael kojije decenijama ugnjetavao Palestince.

- Cilj Izraela je da nema palestinske države i da pretvore u prah i pepeo pojas Gaze i sve koje se tamo nalaze, a onda da nasele svoj narod umesto Palestinaca. Palestinci su decenijama ubijani i ugnjetavani od strane Izraela, preko 6 miliona Palestinaca je iseljeno iz pojasa Gaze i zato je cilj Hamasa da uništi Izrael - zaključio je Jevtić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija