• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

10:34

Ukrajinu ne razaraju samo ruski topovi, već i korupcija! Svi se pitaju gde su nestale milijarde sa Zapada! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ukrajinu ne razaraju samo ruski topovi, već i korupcija! Svi se pitaju gde su nestale milijarde sa Zapada! (VIDEO)

Podeli vest

Glavna tema u Info jutru bila je korupcija u Ukrajini, a o tome je govorio Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i novinar Željko Šajn.

Novinar Željko Šajn ističe da je pitanje kako će Ukrajina ući u NATO i EU, iako je korumpirana i Zapad želi da je rasparča.

- Putin je još davno upozorio na korupciju u Ukrajini, ali ga mnogi nisu slušali. Ne možemo reći da je ovo ruska propaganda, jer su ovo dobre proverene informacije. Videćemo kako će Ukrajina ući u NATO i EU, iako je korumpirana i Zapad želi da je rasparča - rekao je Šajn.

Foto: Informer.rs/printscreen

Željko Šajn

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Ukrajina dobila veliki novac, ali da se ne koristi svaki dolar za rat.

- Preko 55 milijardi dolara je dobila Ukrajina za rat od strane Zapada i pitanje je kako je moguće da toliki novac nije dovoljan Ukrajini za rat. Odgovor je vrlo jednostavan to su činovi mita i korupcije koja raste iz dana u dan. Zemlje koje daju novac Ukrajini imaju spregu i saradnju sa tom zemljom i vraćaju novac ulaganjem u tu zemlju - kazao je Obrknežev.

Foto: Tanja Andric

Nebojša Obrknežev

 

Naš sagovornik dodaje i da je evidentan pad morala ukrajinskih vojnika, kao i da  Zapad neće odustati od finansiranja Ukrajine.

- Ukrajina teško može da se popravi tek tako, jer je uništen ceo sistem, a ekonomiju napada korupcija. Imigracija će biti sve veća i veća iz Ukrajine, a pad morala i pad rada samih vojnika je evidentan, zbog iscrpljenosti. Zapad neće odustati od finansiranja Ukrajine, ali problem za njih je mala količina ljudi - zaključio je Obrknežev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija