• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2024

10:00

Suočili smo se s jednim problemom u slučaju nestale Danke! Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je na snimku iz Beča zasigurno ona! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Suočili smo se s jednim problemom u slučaju nestale Danke! Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je na snimku iz Beča zasigurno ona! (VIDEO)

Podeli vest

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da se očekuje da austrijska policija obavesti o identitetu žena sa snimka iz Beča koji se pojavio na društvenim mrežama, kako bi se utvrdilo da li je na snimku devojčica Danka Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Koliko je sveukupna javnost usmerena na to da se devojčica pronadje, komentarisao je stručnjak za bezbednost profesor doktor Ratomir Antonović u emisiji "Info jutro" Informer TV.

Antonović upozorava na pojavu dezinformacija u vezi s ovim slučajem i ističe da optuživanje roditelja bez osnova nije dobra stvar.

- Nažalost, ovde smo se suočili sa jednim problemom, a to je davanje dezinformacija. Smatram i da optuživanje roditelja nije dobra stvar. Svaki naš čovek je sklon tome da se bavi istragom i da se pravi policajac. Nestanak deteta je jedna velika tragedija koja zaista može da pogodi svakoga od nas. Mislim da niko ne bi voleo da se nađe u poziciji Dankinih roditelja. Istraga svakako mora od njih da pođe. Logično je da tako krene jer je majka poslednja bila s Dankom. Razumljivo je da policija ne širi informacije koje poseduje. Moramo da budemo vrlo oprezni kad je snimak iz Beča u pitanju. Dete podseća na Danku Ilić, ali nemamo apsolutnu potvrdu da je to ona. Moramo da prihvatimo snimak za određenom rezervom. Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je to apsolutno ona. Vi kad gledate devojčicu na snimku, podseća na svako drugo dete u tom uzrastu - poručio je Antonović.

Foto: Pedja Milosavljević

Ratomir Antonović

Stručnjak se osvrnuo i na činjenicu da je majka brisala stvari sa svog telefona nakon Dankinog nestanka.

- Majka jeste brisala neke sadržaje na svom mobilnom telefonu, što sa neke šire tačke gledišta nije ništa čudno. Možda je htela da sakrije nešto što uopšte nema veze sa nestankom deteta. Ne treba praviti misteriju od toga. Lako je optužiti. Majka i otac prolaze kroz jedan jako težak period i mislim da svaka optužba na njihov račun nije na mestu - rekao je Antonović.

On napominje da su deca veoma tražena, pa se zbog toga i kradu u velikom broju.

- Deca se uglavnom kidnapuju jer postoje narudžbine iz inostranstva kako bi se prodala. Pre 25 godina je u Vukovaru nestao dečak od 14 godina i do današnjeg dana nije pronađen. Ne bih voleo da je tako i u slučaju Danke Ilić, ali moramo biti svesni toga da su deca veoma tražena. Ljudi koji imaju mnogo novca, a žele da imaju "svoju" decu, bave se ovakvim stvarima - zaključio je Antonović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15