• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

10:05

Vacić: Nije bilo genocida u Srebrenici! Nemačku ne zanima Pruska, ali daje sve da održi u životu lažnu državu Kosovo! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Vacić: Nije bilo genocida u Srebrenici! Nemačku ne zanima Pruska, ali daje sve da održi u životu lažnu državu Kosovo! (VIDEO)

Podeli vest

Lider Srpske desnice Miša Vacić je za vreme gostovanja u Info jutru analizirao kontekst sramne rezolucije o Srebrenici, ističući nemački animozitet prema Srbima u prvi plan.

Lider Srpske desnice Miša Vacić izjavio je da genocid mora da sadrži genocidnu nameru za istrebljenje jednog naroda čega u Srebrenici nije bilo.

- Iako sam opozicioni lider puno mi je srce kada vidim da se šef moje države sa patrijarhom i predsednikom Republike Srpske, moli za uspeh svog naroda. Ne znam zbog čega je nekome srpski narod toliko kriv da želi da mu nalepi etiketu genocidnog naroda, kada genocida nije ni bilo. Genocid mora da sadrži genocidnu nameru da se određeni narod istrebi, to se u Srebrenici nije desilo. Radi se o vojno sposobnim muškarcima koji su pokušali da probiju obruč vojske Republike Srpske i probiju se do Tuzle. Nadam se da će biti svesti u predstavnicima država u EU, ne sumnjam da će Kina i Rusija biti na strani pravde. Milov režim je za vreme rata u BiH, švercovao hranu i oružje u Hercegovinu da pomogne Srbima, a danas ista ta Crna Gora glasa za rezoluciju o Srebrenici. Ako ova odluka prođe olako sutra će Srbi koji se još nisu rodili, nositi genocidnu etiketu - rekao je Vacić.

Foto: Masha Bandjur

 

Lider Srpske desnice je dodao da je Nemačka držala veći kontinuitet kada je u pitanju animozitet prema Srbima, više nego kada je u pitanju bio gubitak ličnih teritorija.

- Nemačka je zavila celu Evropu u crno svojom nacističkom ideologijom, a kada se ujedinila 1990. godine odmah su priznali Slovačku i Hrvatsku. Nemci prema nama drže kontinuitet više nego prema sebi, gde više ne govore o Pruskoj i Kalinjingradu, ali su čvrsti prema Kosovu i Albancima ovde. Vidim da su Francuska i SAD isterane iz Zapadne Afrike, gde sada Vagner obučava te zemlje. Mi nikada nismo bili kolonsiti i rasisti, a naš Sretenjski ustav je govorio da svaki rob koji kroči u Srbiju postaje slobodan čovek i studenti iz Afrike su studirali ovde, a Belgija je imala zoološke vrtove u kojima su držani Afrikanci - rekao je Vacić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17