• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2024

18:00

Počele pripreme za rat sa Rusijom! Lobiranjem oko rezolucije uspeli smo da izbegnemo novo ratno žarište na Balkanu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Počele pripreme za rat sa Rusijom! Lobiranjem oko rezolucije uspeli smo da izbegnemo novo ratno žarište na Balkanu! (VIDEO)

Podeli vest

Da li će biti rata u Evropi? Ako je verovati Orbanu, Evropa se sprema za rat sa Rusijom. O trenutnom stanju u Evropi i svetu u emisiji "Info jutro" govorili su analitičar Saša Borojević i pukovnik u penziji Zoltan Dani.

Analitičar Saša Borojević rekao je da se sa svih strana spremaju vojske, dok je Nemačka kao država potpuno razorena.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Saša Borojević

-Turska je pre dva dana na 52 strane poslala svojim vojnim institucijama poslala način mobilizacije svojih vojnika. Grčka okreće svoje trupe po ostrvima okrenutim ka Turskom. Nemačka je potpuno razorena iznutra. Primila je toliko izbeglica. U Nemačkoj može da se desi da vam premijer bude Turčin kao što je u Engleskoj Indijac. Imamo takozvane lidere koji misle da su ozbiljni lideri, a zapravo su ozbiljne marionete Amerike. Postoji trka koja podrazumeva da li će Trampa ubiti duboka država ili će ga ubiti Ukrajinska mafija. U Srbiji je do pre desetak dana postojao plan izazivanja narandžaste revolucije. Spoljni deo priče je bio osim toga da Nemačka kao genocidna tvorevina trebala da stvori iluziju kako brine o muslimanima u Bosni, a zaboravlja na Gazu gde je ubijeno 35.000 muslimana. Zaboravlja na Siriju, na Liban, na Jemen... Ovaj udarac je trebao da bude za dve muve. Nemačka je imala u Srbiji 21 organizaciju koja je radila na rušenju sistema uz pomoć opozicije i u zajednici sa Crnom Gorom i Makedonijom. Gde su ti veliki Srbi i velike patriote? Zašto nisu protestovali ispred ambasade Nemačke, ambasade Amerike, ambasade Hrvatske? Crna Gora koja je glasala protiv Srbije. Vlada Crne Gore je izdajnička. Kina će im uzeti sve aerodrome, sve luke i sve puteve. Za koga oni rade? Protiv koga su se oni okrenuli? Četiri stvari su trebale da se dese jednim udarcem. Mi nismo ni svesni šta smo preživeli i šta je urađeno sa lobiranjem naše spoljne politike i kako je sprečeno novo ratno žarište na Balkanu- rekao je Saša Borojević.

Pukovnik u penziji  Zoltan Dani govorio je o tome koliko su zapadne zemlje u zabludi i koliko ne vide i ne čuju nikoga drugog osim same sebe.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zoltan Dani

-Mirovni sporazum iz Minska bio je potpisan samo da bi se dobilo na vremenu, kako je rekla Angela Merkel, što je sa njene strane bilo bezobrazno. Sve se sprema. Rusija je ostala kao velika zemlja koja je bogata prirodnim resursima koji njima nedostaju. Oni su ogromu količinu sankcija izglasali, pa Putin kaže da su im pomogli da se osamostale. Imaju odilčnu saradnju sa Kinom. Bilo je problema na granici Kine i Rusije, ali se to jako lepo izglancalo. Neverovatno su dobri odnosi izmešu Kine i Rusije, kao što su dobri odnosi između Srbije i Mađarske. Smatram da su oni u vrlo velikoj zabludi kada misle da od toga mogu da naprave nešto. Ne mogu da pobede. Nema šanse. To je nezamislivo koliko su oni u zabludi. Oni prave planove za obnavljanje Ukrajine- rekao je Zoltan Dani.

On je komentarisao reči Britanskog zamenika premijera koji je napravio internet stranicu da bi upozorio narod da treba pri ruci da ima komplet za prvu pomoć, flaširanu vodu i nekvarljivu hranu.

-Narod mora da bude zastrašen. Onda će sve da sluša. Radi se o tome da onaj ko planira neku operaciju mora jako da zastraši narod da bi posle sa njima upravljali. Amerika to dobro radi. Amerika planira, pa priprema ljude, pa priprema krizu, onda eksploatiše krizu, a na kraju nudi rešenja. Na taj način, kada vi neke ljude usmerite na nešto što je njima važno, onda sve možete da sprovedete i oni će vam poverovati sve- rekao je Zoltan Dani.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija