• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2024

16:50

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)

Podeli vest

Nedavno glasanje o Rezoluciji u Srebrenici bilo je vrlo tesno. Ako se saberu oni koji su bili uzdržani, brojke idu u drugom smeru. Predsednik Vučić postavio je pitanje kome je potrebna ova rezolucija i zašto o njoj govorimo baš sada, međutim, odgovore nije dobio. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

Aleksandar Jerković, pokret "Nema nazad, iza je Srbija" na samom početku pokušao je da objasni razlog zbog čega su velike sile insistirale da donesu Rezoluciju o Srebrenici.

Foto: Masha Bandjur

Aleksandar Jerković

-Zapravo je razlog za stavljanje kolektivne krivice da se umanji odgovornost za sve zločine koje su činili. Neko će njih na svetskom nivou uskoro pitati zbog čega su bombardovali jednu suverenu zemlju koja je članica UN. Šta će onda da se desi? Oni će reći, ti Srbi su bili genocidni, zato smo ih bombardovali. Ipak, za više od polovine sveta, to čime oni budu mahali, biće obično parče papira. Zbog toga su oni sada izuzetno nezadovoljni. Ova bitka koju je predvodio predsednik Vučić je uspešno obavljena, ali rat nije završen. Drugog juna, bez obzira koliko su teški ovi izbori, jako je važno da shvatimo da imamo probriselsku opoziciju. Sledeća borba vodi se na unutrašnjem nivou. Mera poraza briselske opozicije biće šamar sponzorima ove rezolucije- rekao je Jerković.

On je objasnio da zapadne sile koriste tragedije i emocije u političke svrhe pokušavajući da ih zloupotrebe.

-Postoji nešto što je nesvojstveno srpskom narodu, a to je da se žrtve koriste u političke svrhe. Mi smo emotivan narod. Kada se desi tragedija u Ribnikaru, emocije su burne i dolazi neko ko će te tragedije da zloupotrebi. To isto se dešava i sa Srebrenicom. Koliko mi ne možemo da shvatimo Zapad, tako ni nas Zapad ne razume. Oni su nas više puta u istoriji pokušali da zgaze. Nama Zapad nikada neće oprostiti događaje 1914. Ipak, za većinu sveta ova rezolucija će biti parče papira- rekao je Jerković.

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji rekao je da donošenje Rezolucije o Srebrenici ima veze sa razbijanjem Jugoslavije koje još uvek nije u potpunosti završeno.

Foto: Masha Bandjur

Demo Beriša

-Mi prisustvujemo jednom ratu koji nije zavšen, a to je razbijanje Jugoslavije. Ostalo je još jedno mesto koje se zove Kosovo i Metohija. Ta njihova ideja o razbijanju Jugoslavije nije uspela. U Srbiji se onda predsednik kao što je Vučić i više nema ni jedan razlog da ne postupi onako kako je postupio na sednici. Prisustvovaćemo mi još tome. Svi su zaboravili na Rezoluciju 12/44, ali nje se svi sećaju kada je reč o obavezama koje ima Srbija. Imamo ponovo jednu situaciju globalnu. Imamo dva velika sukoba koja prete da postanu Treći svetski rat. Međunarodna zajednica se neće zadovoljiti dok u potpunosti ne bude ocepila deo Republike Srbije. Kada je reč o drugim državama, onda to nije dozvoljeno, ali kada je reč o našoj zemlji, sve je dozvoljeno. Ovde je krajnji cilj Rezolucije zapravo da se dođe do toga da se satanizuje srpski narod u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji- rekao je Demo Beriša.

On je komentarisao i ponašanje opozicije u čitavoj ovoj situaciji oko Rezolucije o Srebrenici, i osvrnuo se kratko na predstojeće izbore 2. juna.

-Imamo deo opozicije koja je najamni radnik onih koji odlučuju o našoj zemlji. Imamo najamne radnike koji su za rušenje sopstvene države. U tome učestvuju određeni plaćenici. Nelogično je da vi zarad tuđih ciljeva rušite svoju kuću. Svi mi koji imamo pravo glasa treba 2. juna da izađemo i pokažemo svoje mišljenje. Vidimo danas izjavu gospodina Ponoša i on pokušava da objasni naciji da je dobra odluka koja je doneta od strane NATO-a. Republika Srbija je okružena zemljama NATO-a i morate imati tu hrabrost i odvažnost. Ovi iz opozicije nemaju ni ciljeve ni programe, samo znaju da treba da sruše vlast. Cilj treba da bude čuvanje Republike Srbije u njenim granicama- rekao je Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51