• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2024

17:43

Pitanje trenutka kada ćemo gledati lansiranje atomskih bombi? Igračka za Ameriku je životno pitanje za Rusiju! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Pitanje trenutka kada ćemo gledati lansiranje atomskih bombi? Igračka za Ameriku je životno pitanje za Rusiju! (VIDEO)

Podeli vest

U Evropi se dešava paradoks. Putina dele meseci od pobede u Ukrajini, ali umesto da se približimo miru, mi smo izgleda bliži još jednom ratu, i to daleko većem. U emisiji "Info dan" govorili su Ljubinka Ilinčić, glavni urednik Sputnjika i Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp".

Ljubinka Milinčić, glavni urednik Sputnjika komentarisala je da Amerika ima veliki broj stručnjaka za Rusiju, a kada se vrate u Ameriku ponašaju se kao da nigde nisu bili.

Foto: Tanja Andric

Ljubinka Ilinčić

-Putin je odveo Buša u San Perterburg da mu pokaže svoj rodni grad. Buš je išao otvorenih usta. Vreme Bušovo se završilo tako što su se dva predsednika sreli i izdali su zajedničko saopštenje gde smo mi novinari zaključili da tu nema ništa. Od tada kola kreću nizbrdo i vidimo danas dokle smo došli. Mnogo puta su dve sile bile usmerile jedna prema drugoj rakete i uvek je neko od njih imao dovoljno svesti i savesti da se zaustavi. Amerika više nije Amerika i to se videlo i na glasanju u UN. Čak i posle 4 meseca pretnji i lobiranja nisu uspeli da napabirče polovinu glasova. Amerika vidi da nije Amerika. Ona je odvojena od celog sveta okeanom. Ipak, Rusiji je to životno pitanje, ona mora da pobedi jer je neće biti. Amerikanci nemaju ni moral ni obraz. Oni ne znaju šta ti termini znače. Ovo stalno provociranje Rusije čini da Putin pokaže svo oružje koje ima. Znamo da postoji oružje koje može da dosegne tu zemlju, a to zna i Amerika- rekla je Ljubinka Ilinčić.

Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp" rekao je da se trenutno nalazimo na korak od nuklearnog sukoba, ali ne krivicom Rusije.

Foto: Tanja Andric

Saša Adamović

-Zahvaljujući uzdržanosti lidera Irana i kineskog predsednika, mi još uvek nismo u nuklearnom sukobu. Potpuno je jasno da smo se tom sukobu približili. Kada vidimo kako su počeli Prvi i Drugi svetski rat, jedna stvar je vodila drugoj, a onda su se svi našli u svetskom sukobu. Da bi Amerika obuzdala Kinu, neophodna joj je Rusija kao saveznik. Problem je u tome što je ceo svet upao u Tukididovu zamku. Mi sve vreme poslednjih godina imamo to da su geopolitički blokovi: kolektivni Zapad sa jedne strane i sa druge strane narasta drugi blok oko Kine i Rusije. Sada imamo prekomponovanje jednog poretka. Zapadni poredak propada i treba stvoriti novi poredak. Verujem da smo sada bliže nego juče svetskom sukobu, a to podrazumeva upotrebu nuklearnog oružja. Među onima koji dominiraju kolektivnim Zapadom ne vidim razumne ljude. To su poremećeni ljudi. Predsednik Putin i predsednik Si i lideri Irana imaju hladnu glavu. Amerika je prestala da bude Amerika još pre 30 godina. To je vreme dominacije neokonzervativaca koji su potpuno kidnapovali američku spoljnu politiku. Blizu smo eskalacije kada je upotreba nukleanog oružja neizbežna-rekao je Saša Adamović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija