• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2024

21:43

Kurtijeva nakazna država sa Amerikancima krije srpske žrtve i zvecka oružjem na severu!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurtijeva nakazna država sa Amerikancima krije srpske žrtve i zvecka oružjem na severu!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin gostujući u "Info večeri" komentarisao je uporno opiranje Kurtijeve strane da ispoštuje svoje sporazumne obaveze poput formiranja ZSO.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin istakao je da međunarodna zajednica u svemu podržava Albance koji nikada u istoriji nisu samostalno podigli ustanak ili formirali državu.

- Kurtiju je dinar bio da zadrži sve što je opljačkao, a mi smo sporazmumom omogućili da država Srbija ima pravo da finansira pravo na život Srbima na KiM. Jedini način Srbima dole je bio da im Srbija plaća socijalno, dohotke i plate, a presecanjem te linije on definitivno želi da protera te ljude. Međunarodna zajednica apsolutno podržava šiptare na Kosovu, a reč šiptar nije uvredljiva i sudovi su rekli da ona sme da se koristi u srpskom jeziku. Šiptari nikada nisu samostalno podigli neki rat ili ustanak, a kamoli uspostavili državu koju su dobili tek kada su im osmanlije to poklonile. Mi 11 godina kasnije razgovaramo o zajednici srpskih opština koje bi smele biti finansirane iz budžeta Srbije i svega ovoga ne bi moglo da bude. To bi bila čvrsta institucija, a EU se pravi da o tome treba da se pregovara, a ja sam ih vodio. Po tom dogovoru samo 4 predstavnika sa severa KiM daju predlog o statutu, nikakav Lajčak ili šiptari. Šiptari su sad pridruženi član NATO pakta koji ih je stvorio, jer tu nakaznu državu nisu napravili svojom pameću nego su nas ubijali i bombardovali, a ljude slali u Hag da se istina ne zna. Najveća NATO baza je Bondstil i oni su kao topovsko meso korisni Amerikancima, da skalnjaju mine u Avganistanu ili da im glave budu mete u Ukrajini. Po našem zakonu o tradicijama brine ministar rada i doneta je odluka da se 24. mart obeleži i da se jasno kaže NATO agresija, kada su mi Amerikanci rekli da se vraćamo u prošlost i da može to malo tiše - rekao je Vulin.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

On je dodao da već 11 godina ZSO ostaju samo kao slovo na papiru i kako je cilj Zapada na Balkanu da Srba ne bude i da nemaju jaku nacionalnu državu.

- Lažu već 11 godina da će formirati ZSO, a to se neće desiti. Glavni plan Balkana je da Srba nema, kao ni jake srpske države, a tamo gde su manjina da nemaju nikakvo pravo glasa i Crna Gora bi bila u EU da nema toliko Srba. Srbija je jedini sused Severne Makedonije koji nije tražio deo teritorije ili davanje iste šiptarima, menjanje imena, jezika i istorije. Kada su ostali bez hrane Srbija ih je snabdevala i za vreme kovida im dostavljala vakcine da bi ona glasala za rezoluciju o Srebrenici. Jedino se nadam da nova makedonska vlada neće biti antisrpska. U rezoluciji o Jasenovcu se reč Srbi pominje samo jednom kako bi ispalo da smo se samo tu našli i ne kaže se ko je ubijao, koja država je to radila i ko su krivci, priča se o nekim nacistima, a ustaše se nigde ne pominju - rekao je Vulin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija