• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

17:16

Američki generalštab udara na duboku državu! Oficiri ne žele rat sa Rusijom! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Američki generalštab udara na duboku državu! Oficiri ne žele rat sa Rusijom! (VIDEO)

Podeli vest

Preuzimanje komande nad ukrajinskom vojskom od strane NATO oficira u cilju ozbiljnijih napada koji bi provocirali Rusiju, komentarisali su gosti Info dana, analitičar dr Miloš Laban i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

Analitičar dr Miloš Laban istakao je kako sumnja da Džozef Bajden išta politički odlučuje i da se sve odluke donose preko Entonija Blinkena i duboke države.

- Soroševski mediji stvaraju sliku da je na frontu ravnopravan odnos, a zapravo je Rusija u ofanzivi, pored čega je ona predsedavajuća država BRIKS-a. Kada je Iran uzvratio Izraelu pogođena je vojna baza koja je bila najčuvanija na svetu, jer se tamo nalazi izraelski nuklearni arsenal. Pre nedelju dana jedan izraelski F-35 je pokušao sa dve nuklearne glave da krene na Teheran, a da su ga Rusi oborili iznad Jordana, što se prema Zapadu nije desilo. Trampa čuva deo američke vojske koji je svestan vojne inferiornosti kada je Rusija u pitanju. Matematika, fizika, hemija i tehnologija u SAD ne napreduju ukoliko ne mogu da se prodaju nekako, dok Rusiju to nije sprečavalo. Teško mi je da poverujem da Bajden nešto odlučuje nego da sve ide preko Blinkena i da se sve iz senke odlučuje. Američki generalštab i vojska neće dozvoliti da SAD budu uvučene u vojni sukob sa Rusijom. Ukrajinom upravljaju NATO oficiri što se vidi na terenu. NATO ima plan da preventivnim nuklearnim udarom na Petrograd baci Rusiju na kolena, a zapravo bi im bilo uzvraćeno istom merom, jer je i Putin rekao da ga ne zanima svet bez Rusije - rekao je Laban.

Foto: Masha Bandjur

 

Bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija naveo je kako Rusija ima pozitivan nacionalni dohodak od kad je Putin na vlasti.

- Sama dozvola vojsci Zelenskog da se koristi dalekosežno oružje nije u cilju pomoći njemu, nego da se Rusija natera na udarac od kog se Ukrajina neće oporaviti. Ukrajina je sebi napravila problem onog momenta kada nije pretvorila ovaj rat u narodnooslobodilački da kako bi ljudi hrlili ka njoj, nego je vršila pritisak na vojni vrh i pustila NATO oficire da njom raspolažu. Rusija je pod Putinom svake godine imala pozitivan nacionalni dohodah, dok je Jeljcinova Rusija propadala - rekao je Samardžija.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50