• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2024

19:56

(VIDEO) Ruski tenkovi postali nevidljivi za ukrajinske dronove! Zapad vadi Zelenskog iz političkog kolapsa!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Ruski tenkovi postali nevidljivi za ukrajinske dronove! Zapad vadi Zelenskog iz političkog kolapsa!

Podeli vest

Tehnološko nadmetanje na samom frontu između Rusije i Zapadnih sponzora Volodimira Zelenskog, komentarisali su gosti emisije Rat uživo, geopolitički analitičar Luka Stajić i geopolitički analitičar Mihajlo Olujić.

Geopolitički analitičar Luka Stajić naveo je da se dela na terenu razlikuju od zvaničnih stavova Nemačke i Francuske gde pozivaju na mir u Evropi.

- Sama promena zakona o mobilizaciji pokazuje koliko je Ukrajina slaba u odnosu na Rusiju,a kraj mandata Zelenskom omogućava da se sve više i otvorenije približava Zapadu. Kada pričamo o EU, Francuska i Nemačka su trenutni lideri, koji tu poziciju ne koriste na pravi način, jer po njihovoj retorici nasilja vidimo kontradiktornost u poređenju sa njihovim zvaničnim izjavama koje pozivaju na mir u Evropi. Dok nije došlo do Islamske revolucije u Iranu, njegovi odnosti sa Izraelom su bili dobri. Deo naše javnosti zamera predsedniku Vučiću što pokušava da uspostavi odnose sa Bajdenom, mi ne smemo da zaboravimo štetu koju nam je Amerika nanela, ali moramo da poboljšavamo spoljne odnose i sačekamo rezultate američkih izbora - rekao je Stajić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Geopolitički analitičar Mihajlo Olujić objasnio je kako su ruska i ukrajinska vojska trenutno najnaprednije na svetu po pitanju frontovskog iskustva i ratovanja novim tehnologijama.

- SAD od 2014. imaju ključnu ulogu u Ukrajini što smo mogli da vidimo tokom samog Majdana i kasnije tokom obuke oružanih snaga za ofanzivu na Donbas. Ako govorimo o legalitetu vlast Zelenskog jeste legalna, jer je Vrhovna Rada donela odluku o produženju mandata zbog vanrednog stanja, a voljom Zapada je on istaknut kao predstavnik ukrajinske borbe za slobodu. Međutim Putin ga ne vidi kao legitimnog lidera i smatra se da on voljom naroda ne može ostati na čelu države. Kopnena vojska broj 1 na svetu je ruska,a broj 2 ukrajinska, jer trenutno jedine imaju frontovsko iskustvu sa novim tehnologijama u svojoj neposrednoj blizini za razliku od SAD koje su uvek ratovale daleko od svojih granica sa tehnološki inferiornijim protivnicima. Kada artiljeriju navode dronovi ona je izuzetno ubojita i zato nema tako brzog pomeranja fronta ni sa ruske ni sa ukrajinske strane, jer čim negde koncentrišete svoje snage, dron vas snimi i šalje koordinate artiljeriji. Rusi su se dosetili da svoje tenkove i oklopna vozila prekriju ometajućim magnetnim sredstvima koje ometaju FPV dronove i postaju nevidljivi, pored čega štite i okolne jedinice - rekao je Olujić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17