• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

08.06.2024

19:57

Srbi pružaju ruku pomirenja svima koji žele da je prihvate! Svesrpski sabor ujedinio srpsko nacionalno biće! (VIDEO)

Informer

Live TV

Srbi pružaju ruku pomirenja svima koji žele da je prihvate! Svesrpski sabor ujedinio srpsko nacionalno biće! (VIDEO)

Podeli vest

Tokom specijalnog programa Informer TV gosti, Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost, analitičar Veljko Jovanović, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci Predrag Ćeranić i Miroslav Tričković Demokratske stranke Srba u Severnoj Makedoniji govorili su o vitalnoj važnosti Svesrpskog sabora za srpsko nacionalno biće.

Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da je narodno jedinstvo to koje nas je još u srednjem veku vodilo ka napretku i slobodi.

- Danas smo videli i predstavnike crkvenog vrha koji došao da okupi naše pravoslavno stado u Srbiji i Republici Srpkoj. Mi smo zahtevali da drugi poštuju naše žrtve kao što mi poštujemo tuđe i zahtevamo kao narod da se poštuje Rezolucija 1244 kada je KiM u pitanju i Dejtonski sporazum ako se zaista radi o suverenitetu BiH. Srbi u Crnoj Gori nemaju instituticije kao Srbi uz Republici Srpskoj, nego jedino mogu da se oslanjaju na maticu i zvanični Beograd - rekao je Grubešić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Analitičar Veljko Jovanović rekao je da posle 12 godina srpski narod dobija šansu da se razgrana i pusti pupoljke koji su krunisani ovim saborom.

- Danas smo svedočili obnavljanju srpskog jedinstva koji su plodovi marljivog i teškog dugogodišnjeg rada. Dve trećine svetske populacije nije podržala kriminalnu rezoluciju o Srebrenici koja je uperena u egzistenciju Srbije i videli smo zemlje za koje smo mislili da nam nisu prijateljske kako staju uz nas i odbijaju da je podrže. Srbija je stala na branik celog sveta kako bi sprečila prekrajanje istorije i time je dokazano da smo mali narod koji se ne plaši da se bori za pravdu, a saborom smo pokazali da Srbija pruža ruku svima koji žele da koegzistiraju sa nama - rekao je Jovanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci Predrag Ćeranić rekao je da je ovim jedinstvom pokazano da Republika Srpska neće biti prepuštena na milost i nemilost.

- Svaki odgovor srpskog naroda biće jedinstven. Ovo je postao na neki način praznik srpskog naroda koji ide u slavu svim Srbima u regionu. U političkom Sarajevu se ovaj događaj marginalizuje ili prećutkuje, ali verujem da će neke vrste odgovora svakako biti - rekao Ćeranić.

Foto: informer/printscreen

 

Miroslav Tričković Demokratske stranke Srba u Severnoj Makedoniji naveo je da smo uspeli da se saberemo i da se naši predstavnici skupe za sve naše bitke.

- Uspeli smo da se saberemo i da se naši predstavnici skupe i gotovo sve naše bitke kroz istoriju smo dobili slogom i zajedništvom dok su naši neprijatelji profitirali na našoj zavađenosti. Republika Srpska svoju politiku vodi samostalno tako da bih hteo kažem da će u Makedoniji u narednih 10 dana formirati nova vlada u kojoj će potpredsednik i ministar vlade biti Srbi prvi put do sada - rekao je Tričković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija