• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2024

22:31

Samo jedinstveni možemo da sačuvamo svoje korene! Svesrpski sabor smeta onima koji su hteli da prave granicu na Drini!

Miloš Rafailović

Live TV

Samo jedinstveni možemo da sačuvamo svoje korene! Svesrpski sabor smeta onima koji su hteli da prave granicu na Drini!

Podeli vest

Sutra je veliki Svesrpski sabor! Neće nas biti ako na nove generacije ne budemo prenosili našu istoriju. Sva naša deca su posebna jer na njima ostaje naša zemlja. O ovoj temi u "Info večeri" govorili su pukovnik specijalnih jedinica u penziji Slobodan Radić i Nebojša V. Perović, advokat.

Pukovnik specijalnih jedinica u penziji Slobodan Radić rekao je da će ovaj skup sutra imati svoju prvu verifikaciju za sve one koji nam žele zlo. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Slobodan Radić

Samo jedinstveni možemo da sačuvamo svoje korene. Smeta onima koji su hteli da prave granicu na Drini i uništavaju srpski narod. Pokušaj satanističkog dela zapada je da nam prišije tu etiketu. Oni su doživeli krah i sada će sve negativne salve da se upute prema Republici Srbiji. Šta je danas BiH? Ja ne priznajem BiH, već Republiku Srpsku. Poštujem muslimane, nikada nisam imao problema sa njima, ali potpali su pod uticaj onog ekstremnog američkog ponašanja. Meni je drago da ćemo mi sutra zajedno da zapevamo pesme oko Kruševca, Čačka, Kraljeva i Beograda. Sutra će na jedan svečan način da se spoje sve strukture vlasti. To je dokaz da smo mi jedan narod- rekao je Radić.

On je komentarisao i situaciju u Srebrenici u vreme kada se desio zločin.

-Ostaće mi u sećanju Kobilja glava, Zvornik i Skelani, ali ono što vređa ljudski razum, jeste da muslimani ne žele da nađu rešenje sa srpskim narodom. Ako onolika Rusija nalazi načina da bude homogena, zašto mi ne možemo da budemo jedna jedinstvena država sa svim lepotama i vrlinama? Ono što se prećutalo oko Srebrenice došlo nam je kao bumerang. S jedne strane ste imali trupe RS, a s druge strane armiju BiH. Do današnjeg dana nije raščišćeno zašto je vojsci RS prepušteno da vozi žene i decu i zašto je Srebrenica ostala prazna, a i zašto se ne spominje holandski bataljon? Ovo što ja sada očekujem je da će muslimanski i hrvatski establišment na svoj način tumačiti ovo. Oni će reći da je ovo velikosrpski šovinizam- rekao je Radić.

Advokat Nebojša V. Perović rekao je da zajedništvo između jednog naroda koji živi u različitim državama predstavlja nešto izuzetno lepo, kao kada je porodica na okupu ili kada se bratstva okupljaju.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša V. Perović

-Tu će biti visoka delegacija iz Crne Gore, ali i predstavnici Srba iz Severne Makedonije. Ja se nadam da će ovaj Svesrspski sabor trajati decenijama, a ja se nadam da će se sledeće godine pridružiti i Srbi iz Albanije. Velika Britanija baštini sve svoje državljane na području cele planete, pa ovo nikoga ne bi trebalo da uznemirava. Ovo je jedna lepa i simbolična stvar. Četvrt veka nakon što je potpisan Kumanovski sporazum, održava se Svesrpski sabor. Ovo je jedan sjajan odgovor na sve. Tako nam je kako nam je. Pre nekoliko godina bio je rat protiv svega što je srpsko u Crnoj Gori. Posle tog neuspelog uništavanja Srba u Crnoj Gori sutra ćemo imati svesrspski sabor. Da li nekome smeta što se Srbi okupljaju, mislim da ne treba ni da nas zanima- rekao je Perović.

On je govorio o istoriji Srbije u vreme kneza Pavla i objasnio kako su događaji iz istorije značajni za savremena dešavanja.

-Ova politika koja se sada vodi ide u tom smeru. Slična situacija bila je kada je knez Pavle rukovodio Kraljevinom Jugoslavijom. On je pokušavao da spas srpski narod. Kada je on potpisao sporazum sa Hitlerom, tada je Ante Pavelić rekao: ništa od naše nezavisne Republike Hrvatske. Smenili su Kneza Pavla i doveli maloletnog kralja Petra i došlo je do toga da smo imali rat. Na osnovu te politike koja se vodila, nadam se da će se znati kako da se pliva i kako da se spase. Ja lično sam primetio da se povećava broj porodica mladih sa troje dece- rekao je Perović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag
Društvo

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

27.06.2024

07:56

Spremite zalihe! Ovi delovi Beograda ostaju danas bez vode!
Društvo

Spremite zalihe! Ovi delovi Beograda ostaju danas bez vode!

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Stari grad i Palilula, u četvrtak, 27. juna, od 8 do 22 časa bez vode će ostati potrošači u bloku oivičenom ulicama Vojvode Dobrnjca, Venizelosovom, Gundulićevim vencem i Bulevarom despota Stefana.

27.06.2024

07:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17