• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2024

09:00

Politički zemljotres pogodio Evropu! Promena spoljne politike skupo će koštati Makrona! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Politički zemljotres pogodio Evropu! Promena spoljne politike skupo će koštati Makrona! (VIDEO)

Podeli vest

Pale vlade Francske i Belgije. Birači su kaznili vladajuće stranke i pružile ruku desničarima. Makronov preporod osvojio svega nešto više od 15% izbora, dok je Šolc prošao gore nego ikada. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su novinar i pisac Aleksandar Gajović i advokat Miljko Živojinović.

Novinar i pisac Aleksandar Gajović našalio se da je prethodni vikend u političkom smislu prošao slično kao i vremenska prognoza u Srbiji u istom periodu.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Gajović

-Minulog vikenda bilo je grmljavine i kiše i mnogi su pokisli. Prethodnog vikenda ja sam boravio u Hrvatskoj i imao sam tamo zanimljivu promociju svoje knjige i tamo nije bilo veliko uzbuđenje. Pročitao sam u novinama da je tamo napravljen senzacionalni rezultat od strane Nine Skočanj. Sve oči bile su uprte u članice EU. Iznenađenje je bila izlaznost koja je iznosila oko 50% što je vrlo malo. Naravno, najveći gubitnici su oni koji su smatrali da će biti pobednici, a to su partije i liste koje predvode Makron i Šolc. Krajnja desnica se dobro pozicionirala i ustoličila. Ispostavilo se da su liberali i zeleni doživeli debakl. Videćemo šta će biti sa Šolcem, ali ja sam najvše oduševljen što više za vratom Violu Fon Kramon. To je nemica koja nam toliko nije bila naklonjena u odnosu Beograda i Prištine. Ona je toliko navijala i toliko bila pristrasna na strani Prištine da je kod mene izazvala određenu odbojnost. Za nas kao Srbiju ovo je jako važno. Važne su i promene koje će nastati u EU- rekao je Gajovć.

Advokat Miljko Živojinović javio se uživo u program iz Francuske i komentarisao je kakva je trenutna situacija u ovoj zemlji nakon što su završeni izbori za Evropski parlament.

Foto: Informer printscreen

Miljko Živojinović

-Već decenijama narod u Francuskoj plaše tom desnicom. Zapravo svih ovih decenija možemo da vidimo koliko su te demokratske partije pokrenule ratova. Teška su vremena, velike se promene dešavaju i naravno da su birači reagovali. Prisustvujemo istorijskim promenama, a desnica nikada nije bila jača nego danas. Makronovo raspisivanje izbora je logičan potez koji bi trebalo da uradi svaki demokratski predsednik. To će biti velike promene, nezapamćene u istoriji. Makron koji je i sam 1977. godište dobio komentar gde su rekli da ukoliko on, posle dva mandata, prepušta vlast desnici, otići će sa vlasti kao jedan neuspešan političar. Za Vladu je izabrao vrlo mladog čoveka od 35 godina, dok se desnica pojavila sa još mlađim čovekom od 28 godina. Kandidat desnice dolazi iz politike sa šesnaest godina. On je već notiran kao neko ko je bio najmlađi sekretar regiona. Ima ogromno iskustvo- rekao je Živojinović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evropa je razmontirana, Nemačka na kolenima! Amerika je izgubila rat u Ukrajini, ali je postigla svoj strateški cilj! (VIDEO)
Live TV

Evropa je razmontirana, Nemačka na kolenima! Amerika je izgubila rat u Ukrajini, ali je postigla svoj strateški cilj! (VIDEO)

General Obrad Stevanović bio je potpisnik Kumanovskog sporazuma. Ministar odbrane Nemače otvoreno kaže da se Nemačka otvoreno sprema za rat sa Rusijom. Imamo i veliki odjek Svesrpskog sabora koji deluje kao sveta vodica na đavola u okruženju. Na sve ove teme u "Info večeri " govorili su novinar Dragan Vujičić i bivši dobrovoljac rata u Dombasu Radomir Počuča.

10.06.2024

21:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija