• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2024

12:56

Kurti i Rama se takmiče ko će biti veći Šiptar! Albanija i Priština ujedinjeni u napadima na Srbiju! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Kurti i Rama se takmiče ko će biti veći Šiptar! Albanija i Priština ujedinjeni u napadima na Srbiju! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru o navodnom sukobu između premijera Albanije Edija Rame i lažnog premijera tzv. Kosova govorili su gosti Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Ognjen Gogić, politikolog.

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost, navodi da su Kurti i Rama u sukobu, ali i to da su ujedinjeni kada treba da se napadne Srbija.

- Ovo je fingirani sukob i to je deo njihovog folklora. U Severnoj Makedoniji dočekuju Kurtija kao nekakvu zvezdu. Kurti se nameće kao vođa albanskog sveta, ali uprkos tog navodnog sukoba sa Ramom, oni su ujedinjeni kada trebaju da se pošalju "otrovne strelice" ka Srbiji, kada su krizni momenti. Moramo da negujemo to da se ujedinimo i poštujemo naše nacionalne interese. Kurti podiže stalno lestvicu ekstremizma na Kosovu i Metohiji. Kurti Briselu prikazuje lažnu mimikriju demokratije - rekao je Todorov.

Foto: Tanja Andric

Đorđe Todorov i Ognjen Gogić

 

Ognjen Gogić, politikolog, kaže da se između Kurtija i Rame se vodi bitka ko će voditi Albance na Balkanu.

- Sukob tinja od dolaska Kurtija na vlast, jer je Rama podržavao Tačija. Kurti je pravio ogranak svoje partije protiv Rame u Albaniji. Rama je došao na KiM kada Albanci slave Kumanovski sporazum i dolazak NATO trupa. Između Kurtija i Osmanijeve je puklo, jer je ona podržala Ramu. Između Kurtija i Rame se vodi bitka i borba u tome ko će da vodi Albance na Balkanu - kazao je Gogić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija