• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2024

18:00

Amerikanci će gurati Evropu u ekonomski sukob s Kinom! Predstojeća godina će biti veoma dramatična! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Amerikanci će gurati Evropu u ekonomski sukob s Kinom! Predstojeća godina će biti veoma dramatična! (VIDEO)

Podeli vest

Branko Pavlović, narodni poslanik i Igor Ivanović, pisac i publicista, govorili su za Informer povodom predstojećih izbora u Evropskom parlamentu. Oni su analizirali uticaj potencijalnih promena u EP na podršku evropskih zemalja Ukrajini u ratu s Rusijom.

Pavlović kaže da će ovi izbori pokazati da li se Evropa vodi svojim interesima ili američkim.

- To je jedan proces oslobađanja od globalističkog imperijalizma koji hoće da kontroliše i Evropu. Dolazi vreme da se Evropa oslobodi američkog uticaja. Glasa se ka tome da li će se voditi o sopstvenom ili o američkom interesu. Dok se stvari ne zakotrljaju u Francuskoj ili Nemačkoj, teško da će to imati neke rezultate. U Francuskoj su te snage koje ne žele da prate američki diktat osvojile značajan broj glasova za Evropski parlament. Brisel nema nikakav plan, već dojavu iz Amerike o tome kakav će im biti plan. Šta god da se dogodi u Ukrajini, sigurno neće Amerikanci ginuti. Privreda Evropske unije će imati sve manje vazduha u tom američkom zagrljaju i teraće ih u ekonomski sukob s Kinom. 2025. godina je veoma dramatična godina koja nam predstoji. Ideja da se napravi "superdržava" zaista onemogućava građane da utiču na politiku - navodi Pavlović.

Foto: Zoran Sinko

Igor Ivanović

Ivanović ističe da u Evropi postoje države koje se ne slažu sa pružanjem podrške Ukrajini.

- Doći će do izvesnog pomeranja, ali mnogo manjeg nego što očekujemo. Nije se Evropa sama po sebi opredelila za ovakvu histeriju, već SAD, odnosno ova sekta bogataša koja upravlja kolektivnim Zapadom. Imate neke teritorije gde postoji otpor. Mađarska je jedna od njih, kao i Slovačka. Baltičke države su histerične. U Nemačkoj i Francuskoj imate bar trećinu stanovništva koja se ne slaže s tom politikom. Da li će ritam rata (u Ukrajini) biti brži od ritma mira? To je ključno pitanje budućnosti. Francuska je izgubila Drugi svetski rat. Ona je sramno poražena od strane Nemačke. Širak je poslednji ozbiljan francuski političar. Sve posle toga su uvezeni političari. Mediji tamo su potpuno monopolisani, centralizovani su. Gospođa Le Pen je bila satanizovana. Tamo se najviše kradu izbori i medijski manipuliše. Ona je, u takvoj situaciji, ipak postigla uspeh. Amerika više nije društvo jedne ideje, ona je duboko podeljena - rekao je Ivanović.

Foto: Foto: Printscreen

Zoran Vitorović

Zoran Vitorović, novinar, se uključio u program putem video-linka.

Ja sam još u oktobru 1989. godine pisao da će Evropa morati da se reformiše u grupacije država. Biće više posebnih saveza unutar Evrope. Stari politički sistem mora da se razvija. Evropska unija neće nestati, to je projekat. Šta će prevagnuti i u kom pravcu će to da ide? Videćemo. Švajcarci vole da kritikuju sve što je preko plota, a ne vide sebe. Videćemo šta će sve to da donese - poručio je Vitorović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija