• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2024

09:32

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Podeli vest

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

Prof. dr Boris Bratina sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici prokomentarisao je da ne zna da li religiozni ljudi i dalje veruju u znamenja.

Foto: Tanja Andric

Boris Bratina

-Kad se sportski gleda, oni su odigrali najgore za sebe. Najgore što su mogli da dobiju je taj nerešen rezultat. Mogli ste ranije da imate tuču posle utakmice, ali ovo su političke akcije koje su unapred spremljene. Hrvati nas integralno mrze. Mi praštamo, u hrišćanskom je duhu praštati. Sami sebi nekada ličimo na budale koliko smo praštali. Mislim da smo preterali sa praštanjem. Da smo valjano kaznili Hrvate 1945. ne bismo imali devedesete. Mi treba da shvatimo da smo mi jedini narod na Balkanu koji se borio za slobodu. Nas pogađa ta neprekidna nepravda. Kada je Čavić obukao majicu Kosovo je Srbije, oduzeli su mu zlatnu medalju. Ono što mi gledamo na televiziji, to nije sport, to su gladijatori- rekao je Bratina.

Borac za prava Srba na KiM Ana Đorđević spomenula je da treba da se setimo i Skenderbeg divizije i hrvatske Handžar divizije.

Foto: Tanja Andric

Ana Đorđević

-Nacisti su bili kišobran i za Šiptare i za Hrvate. Posotoji i ono da treba govoriti da su dobar i lud braća. Mi ne treba da budemo kao oni, ali moramo da gledamo perifernim vidom da Šiptar i Ustaša uvek drže taj nož. Nevernim Tomama i ovoj zapadnoj agenturi šaljem slikovit odgovor: dok Srbin uči svoje dete u mirnodopskom duhu, evo kako oni to rade. Vidimo šiptarskog dečaka u UČK uniformi. Devojčica u UČK uniformi na takozvanoj proslavi. Ima i sajt za bebe na kom je slika gde se na bodiju vidi UČK.Ako poznaješ sebe i svog neprijatelja veće su ti šanse da izađeš čitav iz svake bitke. Oni svoju decu indoktriniraju da mrze Srbe. Mi imamo problem. Srpski narod se suočava sa teroristima. Nije lako biti srpsko dete na Kosovu, ali nije lako biti ni živo dete na Kosovu. Setimo se dečaka na Badnji dan- rekla je Ana Đorđević.

Aleksandar Kovačević, ekspert Konventove RG za poglavlje energetika govorio je o kolapsu struje u regionu.

Foto: Tanja Andric

Aleksandar Kovačević

-To će se još istraživati. Ima nekih naznaka šta se sve dešavalo. Znamo da je pao dalekovod između Grčke i Albanije. Opterećenje u planinskom delu Balkana bilo je relativno manje. Sijaset okolnosti se dešavao. Imali smo relativno pristojnu proizvodnju energije iz vetra, pa je onda i ona pala. Ono što je važno razumeti je da ovako kako sada stvari stoje, ceo sistem Evrope se nalazi u jednom vanrednom stanju. Mnoge okolnosti su drugačije. Mnogo zemalja zavisi od nuklearne energije iz Francuske- rekao je Kovačević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17