• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2024

22:32

Cirkus mržnje na Evropskom prvenstvu! Uspeh Hrvata se bazira na napadanju Srbije u svakom trenutku! (VIDEO)

Informer TV

Live TV

Cirkus mržnje na Evropskom prvenstvu! Uspeh Hrvata se bazira na napadanju Srbije u svakom trenutku! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Info večeri" Informer televizije bili su Danijel Igrec, član Predsedništva Zavetnika i Radovan Arežina, funkcioner Socijalističke partije Srbije. Komentarisali su napade na Srbiju koji stižu iz regiona, uprkos njenoj želji za pomirenjem.

Igrec navodi da bi zemlje iz regiona radije da napadaju Srbiju nego da rešavaju svoje probleme.

- Oni, zato što ne umeju da se suoče sa svojim problemima, usmeravaju napade na Srbiju, a ona je ta koja pruža ruku pomirenja i saradnje, uprkos tome. Srbija je spremna da pomogne i građanima regiona, a ne samo sebi. Probriselska opozicija je pokazala da nema, ni plan, ni program. Ona je pokazala totalnu neodgovornost prema građanima, čak i prema svojim glasačima. Nisam primetio da je UEFA reagovala na ove uzvike "Ubi Srbina". Ponašanje političkih elita daje podstrek i običnom narodu da se tako ponaša. Što se slovenačkog naroda tiče, oni gledaju na Srbe kao na saveznički i prijateljski narod. Mi smo imali veliki broj izbeglica iz Slovenije tokom Drugog svetskog rata. Oni zaista poštuju Srbe. Narod Slovenije ne deli stav državnog rukovodstva koje je priznalo Kosovo. Čekam dan kada će opozicioni mediji objaviti vest da je predsednik republike kriv za to što trpimo ove vrućine. Oni su opsednuti njime - kaže Igrec.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Radovan Arežina

Arežina poručuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vreme upozoravao na potencijalne probleme sa energentima.

- Paralelno s tim se naša elektroprivreda stabilizovala. Dok drugi nemaju struje, Srbija je pod reflektorima. Mi gledamo da budemo dobre komšije. Mi moramo da sačuvamo naš energetski suverenitet. Gospodo iz komšiluka, red je da počnete da učite od Srbije i da je gledate kao relevantan uzor za neke stvari. Uspeh Hrvata se bazira na napadu na Srbiju u svakom trenutku. Oni mnoge poslove nisu odradili po standardima Evropske unije, nego su ušli preko reda. Neke stvari koje se dešavaju treba da prihvate muški, a ne da spominju Domovinski rat. Mi više nemamo luksuza da se vraćamo tim temama. Evropsko prvenstvo u fudbalu je jedan veliki uspeh. Mi danas vidimo koliko je značajno što smo na njemu jer bez njega svet ne bi video šta nam oni govore. Mi smo narod koji uvek vaskrsne. Ovo što su oni dobili kazne zbog toga što su radili u Evropi, nije toliko bitno, bitno je da je to neko uočio. Nama je sada neophodna tolerancija. Neljudski je što su Hrvati optužili samo Albance za skandiranje. Meni nije drago što Albanci pevaju "Ubi Srbina", ali kako oni to znaju srpski? - konstatuje Arežina.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17