• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2024

13:01

Četiri istočne sile ujedinjene protiv Amerike! Zapad javno besni, a krišom drhti zbog ugovora koje sklapa Putin! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Četiri istočne sile ujedinjene protiv Amerike! Zapad javno besni, a krišom drhti zbog ugovora koje sklapa Putin! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsendnik Vladimir Putin potpisao je ugovor sa Svernom Korejom o uzajamnoj vojnoj zaštiti. Pored toga, Putin sklapa dogovore i sa Kinom i Vijetnamom. Koliko sve ovo smeta Zapadu i od čega zapravo Amerikanci strepe? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je analitičar Luka Stajić.

Analitičar Luka Stajić istakao je da je svetska geopolitčka situacija vrlo uzburkana.

-Zapad svojim nekorektnim potezima čitavo tlo stvara još trusnijim i političku situaciju ne vodi ka stabilizaciji. Rat u Ukrajini traje već treću godinu. Rusija je zaista pokazala zube i dala neki odgovor na celu tu situaciju. Zajednički neprijatelj Kine, Severne Koreje, Rusije i Vijetnama i jesu SAD- rekao je Stajić.

Foto: Masha Bandjur

Luka Stajić

On je rekao da velike sile nisu od početka očekivale da će sukob u Ukrajini biti toliko dug, težak i iscrpan.

-Mi vidimo da se NATO sve aktivnije upliće u ovaj sukob. Nesumnjivo je da je prednost na strani Rusije. Oni ipak nisu previše ambiciozno ušli u ovaj sukob i koristili su svega tridesetak posto svojih snaga. Mi moramo biti svesni da smo i ranije imali izjave Erdogana koji je govorio da ne treba provocirati Vladimira Putina. Ipak, Zapad ne vole države koje vode samostalnu politiku, već žele američke sluge na evropskom kontinentu. Mislim da Putinove pretnje nisu uzaludne. Imamo jednu sigurnu humanitarnu katastrofu, a to je u pojasu Gaze. Putin apeluje da se Zapad smiri i da se sedne za pregovarački sto. Ipak, sa druge strane vidimo sve suprotno tome. Oni žele da razgovaraju sa Rusijom, ali da nije centralna tema Ukrajina. Oni Rusiju stavljaju sa strane kada su u pitanju važne geopolitičke stvari- rekao je Stajić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo zašto je Srbija jedina u regionu imala struju! Od 2015. postoji kontinuitet u ulaganju u energetski sistem! (VIDEO)
Live TV

Evo zašto je Srbija jedina u regionu imala struju! Od 2015. postoji kontinuitet u ulaganju u energetski sistem! (VIDEO)

Gotovo cela Crna Gora, BiH, kao i delovi Hrvartske i Albanije bili su u potpunosti bez struje. Kvar je krenuo u Crnoj Gori, da bi se potom proširila na ostatak regiona. Zbog čega je Srbija bila jedina država u regionu koja nije ostala bez struje. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

23.06.2024

10:27

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija